28 / 04 / 2024

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki talep düşerken fiyatlar düşmedi. Peki fiyatlar ne zaman artacak, gayrimenkul için alım dönemi mi, kiralar neden yazın artıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Son dönemlerde gündemden düşmeyen konut piyasası yüksek enflasyon karşısında durgun dönemlerini yaşıyor. Yüksek faiz oranları da yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan konutu yatırım aracı olmaktan çıkartıyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGİAD Üyesi Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düşüş gösterdiğini ve enflasyonun altında bir artış olduğunu dile getirdi.


DÜŞÜŞLER SÜREKLİ Mİ?

Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGİAD Üyesi Dr. Mustafa Koçak açıklamasında yaşanan bu durumun bir süre daha devam edeceğini fakat orta ve uzun vadede gayrimenkulün paramızı her zaman enflasyondan koruyan bir yatırım aracı olduğunu söyledi. Mustafa Koçak açıklamasında fiyatların düştüğü bu dönemlerin alım için güzel fırsatlar sunduğunu ve konut piyasasında fiyat düşüşlerinin sürekli olmadığını söyledi.

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Açıklamasında konut piyasasındaki talebin düştüğünü fakat fiyatların düşmemesinin nedeninin maliyetlerdeki artış olduğunu dile getiren Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGİAD Üyesi Dr. Mustafa  Koçak, “Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman gayrimenkul yatırımı yalnızca konuttan oluşmuyor. Bir de konut dışı yatırımlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı. TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Koçak ayrıca açıklamasında konut yatırımının biraz gerilediğini ve yatırımcıların daha çok konut dışı gayrimenkullere yöneldiğini de dile getirdi.

Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGİAD Üyesi Dr. Mustafa Koçak, kiralama piyasasında da mevsimsel etkilerin yaşandığını ve kış aylarında talebin daha az olduğunu dile getirdi.  Konut piyasasındaki durağanlığa da değinen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGİAD Üyesi Dr. Mustafa Koçak, “Kış aylarında olduğumuz için bu durağanlığı yaşamamız normal. Fakat önümüzdeki dönemlerde bahar döneminde, yaza doğru geldiğinizde bu fiyatlarda yine artış yaşanacak” diye konuştu.

KİPTAŞ Beykoz projesinde son durum ne? Ali Kurt'tan son dakika açıklaması geldi!

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?


Geri Dön