06 / 05 / 2024

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 



Dünya Gazetesi'nden Emre Ergül'ün haberine göre; Allytta’nın CEO’su Neşe Alex Jenkins'e göre ilk grubun gözdesi Londra dışındaki kentler oluyor. İki ve üçüncü grubun ise Londra yatırımcısı olduğunu aktaran Jenkins, "Üçüncü grubun favori bölgeleri Chelsea, South Kensington ve Knightssbridge. İkinci grubun gözdeleri ise Bettersea, Clapham ve Wandsworth" açıklamasında bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "İstanbul’daki emlak pörtföyünü satıp yeni pörtföylerini İngiltere’de toparlamak isteyenler çok oluyor" ifadelerine yer veren Alex Jenkins, bu yeni yatırımcı profili sayesinde İngiltere’de yeni yatırım bölgelerinin listeye eklendiğinin de altını çizdi. 

Jenkins, "Yatırım yapılan kent listesine Southampton, Brighton gibi ülkenin güney sahilleri ile İskoçya da eklendi" diyerek, müşterilerinin Türkiye'den en çok hangi şehrinden olduğuna da değindi.

İngiltere de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere den konut alıyor?

“Müşterileriniz Türkiye’den en çok hangi kentten?” sorusunu yanıtlayan Jenkins, bir numarada İstanbul'un olduğunu vurgulayarak, "Sonra  Ankara  geliyor. İzmir’den müşterilerimiz var. Sonra Doğu’dan Diyarbakır ve Gaziantep geliyor. Listenin sonuna da Antalya’yı alabiliriz" açıklamasında bulundu. 

Sosyal medyanın kısa bir süre önce “Türk zenginler, Londra’da mahalle kapatıyor” dedikodusuyla çalkalanma konusuna ilişkin de konuşan Jenkins, bir grubun aldığını, ancak mahalledeki tüm evleri almadığını belirterek "Ama birden çok diyelim… Yakın zamanda yeni bir grup bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

İngiltere de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere den konut alıyor?

KONUT FİYATLARI NASIL? 

Londra’daki konut fiyatları arasında en yüksek artış iki bölgede, St Johnswood ve Primrose Hill’de gerçekleşti. 2020- 2023 yılları arasında fiyatlar yüzde 14.6 yükseldi. Kira gelirinde de yüzde 14.1 yükseliş kaydedildi. 

İkinci Türk yatırımcı grubunun favori bölgeleri Bettersea, Clapham ve Wandsworth’teki konut fiyatlarında 2020-2023 yılları arasında yüzde 2.6 gerileme kaydedildi. Bölgenin kira getirisi ise yüzde 9 yükseldi. 

Londra merkezde 2020-2023 yılları arasında müstakil konut fiyatları yüzde 12, daire fiyatları ise yüzde 6.8 yükseldi. Kovid-19 pandemisinde yatırım yapanlar kar elde etti. 

Londra merkezde emlak yatırımının senelik kira getirisi ortalama yüzde 4.18 seviyesinde oluyor. 2023 yılının ilk çeyrek rakamı geçen senenin aynı dönemine göre, yüzde 3.28’den yüzde 4.18’e yükseldi. 

Depremzede öğrencilere burs desteği! Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

 


Geri Dön