28 / 04 / 2024

Innova BEE ile binalarda enerji tasarrufu sağlanacak!

 Innova BEE ile binalarda enerji tasarrufu sağlanacak!

Akcor Havalandırma Sistemleri tarafından ülkemize getirilen ısı geri kazanım ünitesi Innova BEE ile atık sıcak su, soğuk şebeke suyunu ısıtacak ve binalarda enerji tasarrufu sağlanacak



Binalardaki şebeke suyunun ısıtılması için harcanan enerji, mekanın ısıtılması için harcanan enerjiden fazla oluyor. Doğanın korunması için ise; doğal enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, vb.) kullanılarak enerji geri kazanımları yapılması gerekli. 

Akcor havalandırma sistemleri distrübütörlüğünde ülkemize getirilen Innova Bee, tesisat ve ısıtma sistemlerinin tasarımlarını baştan aşağı yenileyerek yepyeni bir ürünle pazardaki yerini alıyor. Yeni ürün Innova Bee, atık sıcak kullanım suyu ile soğuk şebeke suyunu ısıtarak enerji tasarrufu sağlıyor.


Innova Bee Enerji Kazanımın Sağlıyor 

Yenilenen Avrupa Ragülasyon ve Direktifleri (RED), doğal enerji kaynakları (güneş, rüzgar, vb.) kullanımını ve enerji geri kazanımını şart koşuyor. Yeni geliştirilen Innova Bee tasarımı sayesinde fazla enerji kaybını önlüyor. Doğal çevrenin korunması için tasarlanan ve binaların projeleri sırasında yer alan Innova Bee, normal şartlarda doğaya salınacak enerjinin önemli bir kısmının geri kazanılmasını sağlıyor.


Innova Bee; soğuk şebeke suyu ile sıcak atık su arasında ısı eşanjörü kullanarak sebeke suyunu ısıtıyor. Sıcak atık suyu, şekli özel olarak tasarlanmış korozyona dayanımlı AISI 316 L paslanmaz çelikten üretilmiş ve kaynakla birleştirilmiş serpantinin üzerinden geçiyor. Isıtma cihazı (kombi, vb.) veya karışım ünitesine giden temiz su atık suya göre ters akış bataryası içerisinden geçerek giderek atık suyun enerjisini üzerine alıyor. Bu sayede şebeke suyundan daha yüksek bir sıcaklıkta ısıtma veya karışım ünitesine giren temiz su, talep edilen sıcaklığa daha az enerji sarfiyatı ile ulaşıyor.



Geri Dön