06 / 05 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından son dakika basın açıklaması!

Innovia 4 mağdurlarından son dakika basın açıklaması!

Innovia 4 projesinden konut satın alanlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerinin teslim edilmediğine dikkat çekerek son dakika basın açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, mağduriyet yaşandığının altını çizdi ve "Tamamlama sigortası yapılmamış. Satışlar tapudan değil, şirket kâğıdı ile yapılmış. Oysa bu kanundan önce bile yapılmış sözleşmelerin 1 yıl içinde bu kanuna uygun hale getirilmesi yasal zorunluluk" şeklinde konuştu. 

İnşaat sahiplerinin hala harekete geçmediğini dile getiren Ağaoğlu, mağdurların çaresiz olduğunu belirtti. 

Innovia 4 mağdurlarından son dakika basın açıklaması!

Basın açıklamasını okuyan Semra Kızıl, "Binlerce suç duyurusunda bulunduk hala bir çözüm gerçekleşmedi. Alın terimizi geri istiyoruz" ifadelerine yer vererek, devletin kendilerine sahip çıkmasını ve inşaatın başlamasını, evlerini istediklerini dile getirdi. 

Innovia 4 mağdurları, geçtiğimiz günlerde yine eşil Holding binası önünde bir basın açıklaması yapmış ve seslerini yetkililere duyurmaya çalışmıştı. 

Konut mağduriyetleriyle sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta 2015 yılında bitirilmesi beklenen Innovia 4 projesinin inşaatı 2018 yılında durmuştu. Sözleşmelerde 2011 senesinde başlayan inşaatın 2013'te tamamlanacağının bildirilmesine karşın dönemin Esenyurt Belediyesi ile ilgili sorunlar sebebiyle teslimler yeniden 2015'e ertelenmişti. 

Yeşil GYO'dan bu ayın ilk günlerinde yapılan bir açıklamada da Innovia-4 projesi kapsamında arsa maliklerinin bir kısmının kat irtifakının kurulumu için vekaletname verdiği, bir kısmının ise tapu müdürlüğüne bizzat giderek imza işlemlerini tamamladığına dikkat çekilmişti. Ancak, vekaletname vermeyi reddeden ya da imza işlerini tamamlamayan arsa maliklerine karşı da dava açıldığı belirtildi. 

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Innovia 4 projesinin inşaatı yeniden başlıyor! Dev proje için imzalar atıldı!


Geri Dön