08 / 05 / 2024

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde sular resmen durulmuyor. Şirket, kat irtifakının kurulması için vekaletname vermeyi reddeden 48 arsa malikine karşı dava açtı. İşte ayrıntılar...



Yeşil GYO tarafından, Innovia-4 projesi kapsamında arsa maliklerinin bir kısmının kat irtifakının kurulumu için vekaletname verdiği, bir kısmının ise tapu müdürlüğüne bizzat giderek imza işlemlerini tamamladığı belirtildi. 

Şirket tarafından yollanan ihtarnameyle tanınan sürenin dolmuş olmasına karşın vekaletname vermeyi reddeden ya da imza işlerini tamamlamayan arsa maliklerine karşı Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2023/184 Esas sayılı dosya numarası ile dava açıldığı ifade edildi. 

Yeşil GYO, kat irtifakı kurulumunun tesisi için açılan davanın ardından 15 arsa malikinin daha vekaletname verdiğini belirtti. Bu şekilde tapu kadastro sisteminde gözüken toplam 248 arsa malikinden 200 arsa maliki vekaletname ve imza işlemini tamamlarken, yalnızca 48 arsa maliki vekaletname vermeyi reddetti. 

Innovia 4 te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Toplam arsa alanı 117 bin 487,75 metrekare olan Innovia-4 projesi ile bugüne kadar vekaletname vermeyi reddeden 48 kişinin arsa payı toplamı 4 bin 72,41 metrekare olarak belirlendi. Vekalet vermeyi reddeden arsa payı 20 metrekarenin üzerinde olan 13 arsa malikinin arsa payı toplamları 3 bin 997,75 metrekare olurken; vekalet vermeyi reddeden diğer 35 kişinin arsa payı toplamı ise yalnızca 74,66 metrekare olarak açıklandı. Vekalet vermemiş olan arsa maliklerinin toplam arsa payına oranı yüzde 3,4'e denk geliyor. 

Yeşil GYO, son dakika açıklamasında kat irtifakı kurulum işlemleri için mahkemeye dava açıldığını aktararak, mahkeme kararıyla kat irtifakının tesis edilmesine müteakip kat irtifakı kurulma sürecinin tamamlanacağını duyurdu. 

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu onaylandı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son dakika gelişmesi! Projenin ruhsatı yenileniyor!

 


Geri Dön