12 / 08 / 2024

İnşaat ciro endeksi yüzde 103,5 arttı!

İnşaat ciro endeksi yüzde 103,5 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, haziranda geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 58 arttı. İşte ayrıntılar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran 2024'e ilişkin ciro endeksleri açıklandı. Aktarılan rakamlara göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, haziran ayında aylık bazda yüzde 1,8 yükseliş gösterdi. 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, aynı ayda yıllık bazda yüzde 58 artış kaydetti. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 103,5 arttı!

İNŞAATTA CİRO ENDEKSİ HAZİRAN'DA YÜZDE 103,5 ARTTI

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, haziran ayında yıllık bazda yüzde 41 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de söz konusu ayda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 düşüş gösterdi. 

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, haziran ayında yıllık bazda yüzde 103,5, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde de mayıs ile kıyaslandığında yüzde 12 yükseliş kaydedildi. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 103,5 arttı!

TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİNDE SON DURUM 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, haziran ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 58,5 yükseliş gösterdi. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,3 artış kaydetti. 

Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, haziran ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 76,1, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya kıyasla yüzde 3,3 yükseldi. 

İnşaat ciro endeksi yüzde 103,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı mayıs ayının rakamlarına göre de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2021=100), 2024 yılı Mayıs ayında yıllık yüzde 66,8 yükseliş kaydetmişti. 

Toplam cironun alt detaylarına bakıldığı zaman; 2024 yılı Mayıs ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 60,4 artış gösterirken, inşaat ciro endeksi yüzde 87,4 yükseldi. Toplam cironun alt detaylarına bakıldığı zaman 2024 yılı mayıs ayında aylık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 1,5; inşaat ciro endeksi yüzde 5,7 artış kaydetti. 

Konut krizi vatandaşı evsiz bıraktı! Yatırımcılar arsaya ve araziye mi yöneliyor? 

Vatandaş artık kentsel dönüşümde hak kaybı yaşamayacak: 'Yarısı Bizden Kampanyası' yenilendi! İşte başvuru şartları...

Altın gümbür gümbür geliyor! Gram, çeyrek altın ne kadar? 12 Ağustos 2024 Pazartesi altın fiyatları


Geri Dön