15 / 05 / 2024

İnşaat firmaları 2017 yılına hazırlanıyor!

İnşaat firmaları 2017 yılına hazırlanıyor!

1 Ağustos'ta başlattığı kampanyalarla tüketicilere farklı seçenekler sunan inşaat firmaları, yılın son ayına yatırım planlarını revize ederek giriyor.



1 Ağustos'ta başlattığı kampanyalarla tüketicilere farklı seçenekler sunan inşaat firmaları, yılın son ayına yatırım planlarını revize ederek giriyor. 


DÖVİZ kurundaki yükselişi dikkate alan sektör temsilcileri, 2017'de geliştirecekleri farklı konseptli projelerde kazanç odaklı ilerlemek istiyor. Şirketlerin yatırım planlarında yabancı sermaye ile ortaklıklar da var. 

FUZUL l'İ, 3'E KATLAYACAK 

Hızlı gelişen ve nüfusu 1 milyona ulaşan Başakşehir'in merkezinde inşa edilecek 3. İSTANBUL'da, satışlar gelecek hafta başlayacak. Toplam değeri 120 milyar dolara ulaşan kamu ve özel sektör yatırımlarının adresi olan ilçeye yeni bir kimlik kazandıracak proje Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı konsorsiyum imzasıyla lanse edilecek.Başakşehir Belediyesi'ne ait arazi üzerinde geliştirilecek projenin ortaklarından Al Zamil ise Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye yatırımı kazanç olarak gören bir şirket. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhameet Al Zamil, 'Önce Türkiye'ye güveniyoruz, ortaklarımızla güzel işler yapacağımıza inanıyoruz' dedi. 

1,5 MİLYARLIK CADDE 


25 yıldır Türkiye'de bulunan İstanbul piyasasına 2011 yılında arsa yatırımlarıyla giren Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Grubu'na bağlı Akzirve Gayrimenkul - Yatırım yabancı sermayenin bir başka temsilcisi olarak, yeni projesi Strada (Cadde) ile sektöre canlılık getirmeyi başardı.Bahçeşehir bölgesinde toplam değeri 1.5 milyar lira olan 2 bin 500 konutluk projenin ilk etabında yer alan 744 dairenin yüzde 25'i 15 günde satıldı. Türkiye'de 25 yıldır ticari faaliyet gösterdiklerini dile getiren Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, 5 yıl öncesinden bugüne yaptıkları fizibilite sonucu hem tüketicilere kazanç sağlayan, hem de kendi hizmet politikasına uygun projeler geliştirmek için Türkiye'de bulunduklarını söyledi. 


Grubun Bahçeşehir ve Zeytinburnu projeleri için 1 milyar doların üzerinde yatırım yapma kararını açıklaması yabancı sermayedarlar için de önemli bir referans oldu. 


MİLYARLIK PROJELER 

Türkiye'de yeni devreye giren gayrimenkul yatırım fonunun en aktif değerlendiren şirket 24 Gayrimenkul oldu. Geçtiğimiz günlerde Primo adı verilen fonu kuran şirket,ilk adımda büyüklüğü 100 milyon lirayı bulan bir yapıya kavuştu. 

Emlak Fuarı'na da katılan 24 Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) ismiyle SPK'dan kuruluş ve faaliyet iznini alan şirketlerinin fonlar arasında ilk gayrimenkul portföyünü oluşturan şirket olma özelliğini taşıdığını ilk üç yıllık bir süreçte 1 milyar liralık hedef için yabancı sermayedarlar ile de iş birliği yapmaya başladıklarını kaydetti. Gayrimenkul yatırım fonlarının Türkiye'de yatırım yapmak isteyenlere yol gösterdiğini söyleyen Yeniay, ilk fonun arsa, ticari üniteler, konuta odaklanacak ve orta vadeli alım-satım yapacağını, ikinci fonla arsalara odaklanacaklarını, üçüncü fonla da kısa vadeli çalışıp yüksek kira getirişi olan gayrimenkulleri portföyüne katacaklarını anlattı. 


İstanbul genelinde 17 proje geliştirdiklerini söyleyen Yeniay, yeni iş birliği için de yabancılarla görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. 


Güneş


Geri Dön