27 / 04 / 2024

İnşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı!

İnşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı!

Pazar büyüklüğü 111 milyar dolar olan inşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı ancak tahsilat sürecinin derinleştiği bir dönem yaşanıyor.




Dünya Gazetesi'nin haberine göre, İnşaat malzemeleri sektöründe satışlar artış trendinde ancak tahsilatta sorun yaşanıyor. Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan,  inşaat malzemesi sektörünü değerlendirdi. 

 

Sektör temsilcileri en küçüğünden en büyüğüne ciddi bir tahsilat sorunu yaşarken, bu durum  geleceğe dair beklentilerin olumsuza dönmesine neden oldu. 

 

Ferdi Erdoğan açıklamasında, “İşler iyi ama tahsilat sorunu giderek keskinleşiyor” dedi. Kentsel dönüşüm nedeniyle tadilatların durma noktasına geldiğini söyleyen Erdoğan, bu nedenle 20 bin esnafın yeni binalara mal satma dışında bir alternatifinin kalmadığını vurguladı. Erdoğan, “Hazır beton satışları verisi bizim için kritiktir. Çünkü yeni inşaatların ne yoğunlukta olduğunu gösterir. Hazır beton satışları şu anda iç pazarda 2015’in gerisinde” diye konuştu.

 

Cirolar iyi ama yüz gülmüyor
Türkiye İMSAD’ın yaptığı anket aslında sektörde satışlarda ve ciroda bir canlanma olduğunun göstergesi. Ciro endeksi 100 üzerinden 182.7 seviyelerine çıkmış durumda.  İnşaat malzemecilerinin faaliyet endeksi de 2015 seviyelerini yakalamış. Faaliyet endeksi 134.6 seviyelerinde. Ancak sektör temsilcilerinin ekonominin gelecek 3 ayına dair iyimserliği  de azalmuş durumda. 

 

İnşaat malzemeleri sektörünün Türkiye’nin toplam ihracatındaki payı yüzde 10.7 seviyesinde görülüyor. 

 

İnşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı!


Geri Dön