04 / 05 / 2024

İnşaat mühendisleri BTÜ'ye destek verecek!

İnşaat mühendisleri BTÜ'ye destek verecek!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi yöneticileri, BTÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Arif Karademir'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Akyıldız BTÜ'ye destek vereceklerini dile getirdi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi yöneticileri, BTÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Arif Karademir'i ziyaret etti.  Ziyarette konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Akyıldız, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ için oda olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirterek, işbirliğine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Teknik eğitim kurumlan ve üniversitelerle iletişim halinde olduklarını dile getiren Akyıldız, Bursa'da açılan inşaat mühendisliği bölümleri ile birlikte genç mühendislerin sayısının arttığını vurguladı. Akyıldız, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile birlikte yürüttükleri işbirliğini BTÜ ile de gerçekleştirmek istediklerine dikkat çekerek, "Oda olarak dördüncü sınıf öğrencilerinin alanda pratik yapabilmelerini sağlıyoruz. İnşaat mühendisi adaylan, oda üyelerimiz aracılığıyla proje büroları, yapı denetim firmalan veya şantiyelerde çalışarak mezun olduklarında deneyim kazanmış olarak okullarından ayrılıyorlar. Mesleki anlamda ne yapmak istediklerini biliyor ve sektör ile ilgüi de bilgi sahibi oluyorlar Benzer uygulamalar için BTÜ'ye de katkı vermek isteriz" dedi. 


KESTELDEKİ KAMPÜS

BTÜ Rektörü Prof. Dr. ArifKarademir de kampüs konusunda kaybedecek vakti olmadığını belirterek, Kestel'de kampüs çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.  İMO Bursa Şubesi'nin desteğinden memnun olacaklarını dile getiren Prof. Dr. Karademir, eğitimin kalitesini artırmak, kendinden emin, ayaklarının üzerinde duran bireyler yetiştirmek için tüm paydaşlarla işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Karademiı; BTÜ olarak bölgede ve Türkiye'de olmayan cihazlan alarak, merkezi ve tematik laboratuvarlar kurmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. 


Yeni Dönem 


Geri Dön