21 / 05 / 2024

İnşaat sektörü destek bekliyor!

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.



KONUT KREDİLERİNE LİMİT GETİRİLMEMELİ

Yaptığı açıklamada 2023 yılının ilk aylarında açıklanması beklenen yeni konut kredisi paketlerinin sektör adına faydalı olacağını belirten MÜFED Başkanı İsmail Kahraman konut kredilerinde bir üst limit olmasının sektör adına fazla bir yarar getirmeyeceğini belirtti.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, en azından konut fiyatlarının yüzde 50 - 60'ı oranında bir kredi imkanı sunulursa o zaman faydalı olacağını dile getirerek, "Geçmişte yapılan KGF çalışması ve daha önce de uygulanan tamamlama kredileri vardı. Buna benzer destekler yeni yılda devreye alınmalı." dedi.

Açıklamasında projeyi tamamlamak için ek destekler almak gerektiğini belirten İsmail Kahraman, bu tamamlama kredileri çıktığı gün itibariyle bitti dendiğini dile getirerek, kaynakların piyasaya büyük küçük firma demeden iyi paylaştırılması gerektiğini belirtti. İsmail Kahraman ayrıca, girdi maliyetlerini artıran inşaat malzeme fiyatlarının da ilgili makamlar tarafından etkin bir şekilde sonuç odaklı takip edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.
 

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet!


Geri Dön