30 / 04 / 2024

İnşaat sektörü destek bekliyor!

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre geçtiğimiz ay resmen açıklanan TÜİK verilerine göre konut satışlarında yüzde 40'a yakın daralma yaşandığını belirten Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, sektör olarak destek beklediklerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada özellikle demir, beton ve cam gibi inşaat malzemelerinde fahiş fiyat artışları yaşandığına değinen  Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, pandemiyle beraber inşaat sektöründe önemli bir daralma söz konusu olduğuna değinerek, 2020 yılında kısmen bir hareketlenme olsa da, fahiş fiyat artışları nedeniyle müteahhitler proje üretmekte zorlandığını belirtti.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman açıklamasında 2022 yılında inşaat girdi maliyetleri açısından rekorlara imza atıldığını dile getirerek, fiyatların istikrara kavuşması gerektiğini söyledi. İsmail Kahraman açıklamasında, en son Kasım ayı TÜİK verilerine göre geçen seneye oranla satışlarda yüzde 40'lık bir düşüş olduğunu belirterek, vatandaşın da alım gücünün de düştüğünü kaydetti. 2023 yılında, enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında hükümetin başarılı adımlar atmasının kendilerini rahatlatacağını dile getiren İsmail Kahraman, "Önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçimin sonuçları ne olursa olsun ekonomik anlamda sıkıntılar bizi beklemeye devam edecek” dedi.
 


Geri Dön