28 / 07 / 2024

İnşaat sektörü için yasa taslağı hazırlanıyor!

İnşaat sektörü için yasa taslağı hazırlanıyor!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile özellikle yapı müteahhitlerine karşı alman tedbirler hakkında, yoruma açık usul ve esaslar belirtildiğini kaydetti..


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile özellikle yapı müteahhitlerine karşı alman tedbirler hakkında, yoruma açık usul ve esaslar belirtildiğini kaydederek, söz konusu tebliğin sektörde yeni tartışmaları beraberinde getirdiğini bildirdi. Tellioğlu, "Sektörün beklentisi, tebliğler ile sektörü ıslah etme çabalarından ziyade, "Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun içinde, mesleğin kurumsal bir yapı altında, 'bütüncül' olarak ele alınmasıdır" dedi. 


İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat ve müteahhitlik sektöründe biriken sorunlara, kesin ve kalıcı çözüm getirmek amacı ile İMKON, TOBB ve Çevre-Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürütülen bir çalışma ile, "Müteahhitlik Hizmet Yasası" taslağının hazırlandığını belirtti. 


Tellioğlu, "Bu taslak; teknik ve fınansal kapasitesi yeterli olmayan, bir evi, birden fazla kişiye satan Müteahhitleri, kanun çerçevesinde bir birinden ayırmayı ve mesleki kusur işleyenlerin, meslekten men edilmesi kanunla çerçevesini çizmektedir. İş kazaların da önüne geçilmesi planlanan taslakla, Müteahhitlik tanımı da getirilecek ve yeterlilik belgesi olmayanlar, Türkiye'de ve yurtdışında iş yapamayacaktır" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön