28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.



Deprem bölgesindeki konut inşasının yoğunluğu ve ustaların yurt dışına gitmesi inşaat sektöründe işçi bulma sorunu beraberinde getiriyor. Sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilirken yurtdışına gidişler nedeniyle günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 2 ila 3 kat artarak brüt 2 bin TL’lere çıktı.

Türkiye'deki inşaat ücretleri Avrupa seviyelerine yaklaşırken Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, sektörde yaşanan eksikliğe vurgu yaptı.

'YENİ NESLİN İNŞAATA İLGİSİ YOK'
10Haber'den Leyla İlhan'ın haberine göre yeni neslin inşaata ilgisinin olmadığını belirten Babacan, "Şu anda eskisi gibi aşırı bir inşaat yapımı da yok. Her geçen yıl yeni inşaatlar azalıyor. Eskiden 3 şantiye varken 1’e düştü. Şantiyeler daha küçük projeler yapılıyor. Şu anda ekonomi iyi olsa dahi bu sefer de eleman eksikliğinden dolayı yapamazdık" dedi.

Kalan işçilerin yurtdışı fiyatlarını talep ederek fiyatları yukarı çektiğine dikkat çeken Babacan, "Düz işçi de dahil olmak üzere usta bulmada ve vinç operatörü bulmada zorlanıyoruz. Kepçe gibi makineleri kullanmada operatör bulamıyoruz. Vinç operatörlüğünde maaşlar 100 bin TL’lere çıkarak aylık maaşı 73 bin 379 lira olan milletvekillerini geçti" ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK USTA ÜCRETİ 2 BİN TL'YE ÇIKTI
Babacan, günlük usta ücretinin 2 bin TL’lere çıkmasına rağmen 10 kişilik iş varken ancak 2 kişi bulabildiklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön