29 / 04 / 2024

İnşaat sektörü ne kadar güçlenirse ekonomide o kadar büyür!

İnşaat sektörü ne kadar güçlenirse ekonomide o kadar büyür!

Antalya ve Gazipaşa'daki havalimanlarını hızlı tren sayesinde birbirine bağlayacaklarını söyledi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) işadamlarıyla düzenlediği kahvaltılı toplantısına Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.



Antalya ve Gazipaşa'daki havalimanlarını hızlı tren sayesinde birbirine bağlayacaklarını söyledi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) işadamlarıyla düzenlediği kahvaltılı toplantısına Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan bir çok konu hakkında açıklama yapan Çavuşoğlu, "İnşaat ve emlak sektörüne geldiğimiz günden bu yana destek ve önem verdik. Biliyoruz ki inşaat sektörü ne kadar güçlenirse ülke ekonomisi de o kadar ekonomik olur, büyüme devam eder. Çünkü inşaat sektörünün 170'den fazla sektöre katısı bulunmaktadır. Emlak sektörünün daha da ileri noktaya gitmesi ve belli bir disiplin içerisinde olması için gayret sarf ettik, özellikle bölgemizde emlak satışlarına baktığımız zaman yurt dışından gelen misafirlerimizin çok rağbet gösterdiğini görüyoruz" diye konuştu. 


'BİZİ SUÇLADILAR' 

İnşaat sektörünün temsilcilerine konuşma yaparken Ak Parti'nin 2005 yılında çıkardığı bir yasayı hatırlatan Çavuşoğlu," 2005 yılında inşaatla ilgili yasal düzenlemeyi yaparken bizi ülke topraklarını satmakla, ihanet etmekle suçlandılar. O günden bu yana geldiğimiz süreçte, Alanya dahil en çok bizi o dönem suçlayan insanların bu sektörde faaliyet gösterdiğini gördük. Olsun onlarda faydalansınlar. Onlarda gerçekleri görüyorlar. Bizde bundan büyük bir mutluluk görüyoruz. Nasıl 2010 Anayasa paketine karşı çıkanlar, demokrasi, hukuk ve insan haklan bakımından yararlanıyorlarsa, memleketimize yaptığımız her hizmetleri, her vatandaşımız, her alanda faydalanmalı ve devletin desteğini her alanda görmelidir" dedi.  


BU GURUR ALANYALILARIN 

Türkiye'nin diğer il ve ilçelerinin Alanya'ya gıpta ile baktığını söyleyen Çavuşoğlu, "Alanya'mıza büyük hizmetler yaptık ama hep birlikte yaptık. Bazen siz istediniz biz çalıştık. Bazen biz istedik siz önümüze düştünüz, Alanya'mıza büyük hizmetler yaptık. Bugün Alanya Türkiye'nin gıpta ettiği bir ilçedir. Alanya sadece Antalya'nın değil ilklerinin yaşadığı bir ilçedir. ilk defa vakıf üniversitesi de devlet üniversitesi de bir ilçede Alanya'da kurulmuştur. Pazar günü Antalya ile açıklayacağımız beyannamemizde de Antalya'da bu ibare yer alacaktır. Bu gurur Alanya'nın sizlerin. Sizleri tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


MİLLİ GELİR VURGUSU 

Alanya ile projelerine anlatmaya geçmeden önce milli gelir vurgusu yapan Çavuşoğlu, kişi başına düşen gelirin Ak Parti iktidarı zamanında 11 bin dolara çıktığını hatırlatarak, "Bugün tekrardan ilk günkü aşkla yollara düştük. 14 senede çok hizmet yaptık ama hiç yorulmadık. 14 sene de gece gündüz çalıştık ama enerjimiz hiç bitmedi. Halkımıza ve devletimize olan aşkımız her geçen gün daha da arttı, ilk günkü aşkla partimiz ve ben haydi bismillah dedik. Türkiye'yi kalkındıracak, tekrar bugünkü geldiği noktadan bir sonraki aşamaya geçirecek adımlan da atmamız lazım. 14 senede ekonomimiz kişi başına, 3 bin dolar olan milli gelirden 11 bin dolara çıktı. Ama Avrupa ülkelerine baktığımız zaman 20 binden 100 bine kadar olan ülkeler var. Bizimde o seviyelere ulaşmaya hakkımız var. Yeter ki birlik içinde olalım. Kardeş olalım. Çalışalım. Türkiye'mizin potansiyellerini harekete geçirelim. En başta insan potansiyelini harekete geçirmemiz lazım" dedi. 


TÜRKİYE İLE KİMSE BAŞEDEMEZ

Ankara'da yaşanan terör olaylarına da değinen Çavuşoğlu, terör örgütlerine yönelikte sert açıklamalar yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'ne kimsesin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu'nun hedefinde ülke üzerinde oynanan hedefler vardı. Çavuşoğlu, "Terörü de ülkemizden temizleriz. Nasıl ülkemizi çetelerden, mafyalardan temizlediysek, Bugün DEAŞ terör örgütüyle de DHKP terör örgütüyle de PKK terör örgütüyle de sonunda kadar mücadele yaparız. Terör nerden gelirse gelsin kim olursa olsun bu mücadeleyi yapmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti ile kimse baş edemez. Ankara'daki terör saldırısında arkasında kim neyi amaçlamışsa bunu ortaya çıkaracağız. Görüyoruz ki hedef Türkiye'nin istikrarını engellemek. Ak Parti'yi tek başına iktidara getirmemek. Hedef hatta Türkiye'de seçimleri yaptırmamak. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" şeklide konuştu. 


İŞTE O DEV PROJELER 

Kahvaltıda, turizmden tarıma bir çok konu hakkında açıklama yaptı, Alanya'ya yapılan hizmetlerden ve önümüzdeki yıllarda yapılacak projelerden de bahseden Çavuşoğlu, Alanya ile ilgili projeleri anlatırken ayakta alkışlandı. Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu ve bunun için ciddi yatrımların yapılması gerektiği vurgusu yapan Çavuşoğlu, Alanya'da yapılan dev projeler için, "Turizme çok destek verdik. Bundan sonra turizme destek vermeye devam edeceğiz. Antalya ve Alanya tarımın merkezi, tarıma da desteklerimizi artırarak devam edeceğiz. Hedefimiz Antalya'da sulanmamış tarım arazisi bırakmayacağız" dedi. 


SGK PRİMİ DEVLETTEN 

Kış aylarında personel çalıştıran otellere prim desteği sağlayacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, birde turizmde uygulanacak olan alan projesine değindi. Çavuşoğlu, "Turizm sektörün karşılaştığı sorunları çözmek için bürokrasiyi azaltan alan yönetimine geçiyoruz. Alanya ile ayn, Side ile ayn alan yönetimin geçiyoruz. Arkadaşlarımız kış aylarında otelleri kapat istemiyorlardı. En azından çalıştırdığımız insanı sosyal sigorta primlerine destek vermemizi istediler. Bizde kararımızı verdik. Kış aylarında çalışanların sosyal sigorta primlerine, prim desteği vereceğiz. Ticaret odamızı kutluyorum. Bugün ticaret odası ve üniversite arasındaki Turizm MYO protokolü imzalamasına bizde şahitlik edeceğiz" diye konuştu. 


GENÇLERE MAAŞ GARANTİSİ

 Seçim beyannamesinde gençlere yönelikte önemli bir projeye değinen Çavuşoğlu, "Buradan çıkan kardeşlerimizde turizmde iş bulacak. Üniversite ve liseden mezun olup ilk defa iş bulan arkadaşlarımızın maaşını 1 yıl boyunca biz vereceğiz. Bir şehirde turizm ve ticaretin canlı olması için o şehirde yatırımların olması gerekiyor. Bunları çeken cazibe merkezimiz olması gerekiyor. 2 Üniversite kurmasak buraya öğrenci gelir mi? 2 Üniversite toplam ilerde 100 bine kadar öğrencisi olacak. Bunların yüzde 20'si de yurt dışından gelen öğrenciler olacak. Daha mastır, doktora programlarını açmadık. Enstitüleri daha açmadık, onları da açacağız. 2 Üniversiteye sahip çıkıyoruz. Şimdiden Alanyalı bayram ediyor. Apart otellerimiz çok seviniyor. Çünkü öğrenciler buralarda kalıyor. Tüm sektörler bundan yararlanacak" dedi. 


ULAŞIM PROJELERİ ALKIŞ ALDI 

Bir turizm şehrinde bulunması gereken 2 önemli konuya vurgu yapan Çavuşoğlu, ulaşım ve cazibe merkezleri ile ilgili olan çok sayıda projeyi de anlattı. Çavuşoğlu, "12 ay turizm yapabilmek için bu şehir ulaşılabilir olması lazım. Havaalanını bunun için yaptık. Bu sene Alanya'da olaylar olmasaydı, Alanya'ya 1 milyon yolcu gelecekti. Yine çok şükür 800 bini geçti. Alanya'da yolu bitirdik. Şimdi de otoban yapacağız. Kuş yuvasının dağlan nı delik deşik ettik. İnşallah Karaman ve Konya'ya kadar çok güzel yollarla gideceğiz. Alacabele 14 kilometre tünel yapıyoruz, ihaleyi yaptık. Yoluda Seydişehir'den Alanya-Antalya yoluna kadar duble yapıyoruz ki kara yolu ile gelen misafirimiz, hem Kuşyuvası'ndan hem de rahatlıkla gelsin. Bundan sonra da sizi Ankara'ya hızlı trenlerle göndereceğiz. Gazipaşa'dan Antalya'ya hızlı tren yaparak 2 havaalanını birbirine bağlayacağız" şeklinde konuştu. 


CAZİBE MERKEZİ OLMAZSA OLMAZ 

Alanya'nın turizm potansiyelim artırmak için cazibe merkezlerinin yapılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "İnsanların bu şehre geldiği zaman cazibe merkezlerini bulması lazım. Alanya'nın da cazibe merkezi olması lazım. Kışın Alanya'da turistlerin yapacağı bir faaliyet alanı yok. Spor sahalarını turizmin hizmetine sunmalıyız. Golf sahası için ilk ihaleyi hemşerilerine yapıyor. Parayı veren yatırımcı yapacak orayı. Alanya'ya büyük spor tesisleri yapacağız. Bunlardan bir tanesini Mahmutlara yapacağız. Kış aylarında kayak yapmak isteyenlerde var. Akdağ kayak merkezinin çalışmalarını ticaret odasıyla yürütüyoruz. Planlama bittikten sonra da ihalesini yapacağız. Alanya'ya kongre merkezi yapacağız. Alanya fuarların ve kongrelerin merkezi olacak" diye konuştu. 


Alanya Postası Gazetesi 


Geri Dön