27 / 04 / 2024

İnşaat sektörü piyasaları olumlu etkiliyor!

İnşaat sektörü piyasaları olumlu etkiliyor!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 'Lokomotif sektör durumunda olan ve beraberinde 50'ye yakın işkolunu etkileyen inşaat sektöründeki bu büyüme, piyasaları da olumlu etkileyecektir'dedi...




TÜİK tarafından açıklanan GSYH oranlarına göre yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,9 büyüyen inşaat sektörü, ikinci çeyrekte de yüzde 7,6 oranında büyüdü. Rakamları değerlendiren Gökçadır, 'Geçen yıl sonu itibariyle sadece binde 6 büyüyebilen inşaat sektörünün, bu yılın ilk yarısında yüzde 6,8'lik bir büyümeye ulaşmış olması memnuniyet verici bir gelişmedir. İnşaat sektörü, yine ekonomideki ağırlığını ortaya koymuştur' şeklinde konuştu.


Yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme oranları iktisadi faaliyet kolları itibariyle incelendiğinde imalat sanayisinin yüzde 3,4, toptan ve perakende ticaretin yüzde 5, ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinin yüzde 3,3, ulaştırma, depolama ve haberleşmenin yüzde 3,3 düzeyinde büyüdüğüne işaret eden İMSİAD Başkanı Gökçadır, 'İnşaat sektöründe ikinci çeyrekte görülen ve yüzde 4,4'lük ortalamanın iki katına yaklaşan yüzde 7,6'lık bu büyüme, ciddi anlamda moral olmuştur.' dedi. İnşaatta gözlenen hareketliliğin satışlara yansımasıyla ekonomiye katkının daha da artacağına dikkat çekerek, 'Özellikle yaz dönemi itibariyle sektörümüzde belirgin bir hareketlilik gözleniyor. Bunun satışlara da yansımasıyla yıl sonunda inşaat sektörünün, ülke ortalamasının üzerinde bir büyüme sergileyeceği inancındayız.' diye konuştu.


Cihan


Geri Dön