19 / 07 / 2024

İnşaat sektörü projelerin kesintisiz devam etmesini istiyor!

İnşaat sektörü projelerin kesintisiz devam etmesini istiyor!

Projelerin sağlıklı devamı için güçlü bir hükümetin bir an önce kurulmasını istiyor. Patronlar, "İş dünyası olarak siyasetten tek beklentimiz var, istikrar ortamının devam ettirilmesine yönelik adımların atılmasıdır" diyor.




İnşaat ve gayrimenkul sektörü profesyonelleri projelerin sağlıklı devamı için birbiriyle uyumlu ve güçlü bir hükümetin bir an önce kurulmasını arzu ettiklerini, sektör için güven ve istikrarın şart olduğunu vurguladı. İstikrar ve güven ortamının devamı halinde sektör olarak ekonomiye katkı sağlamayı sürdüreceklerini vurgulayan müteahhitler, tüketiciler tarafında belirsizlik nedeniyle az da olsa satışların durduğuna dikkat çekiyor. 


HİÇBİR ENDİŞEMİZ YOK 


Seçim sonuçlarını değerlendiren İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Seçim atmosferi bittikten sonra bütün liderler Türkiye'de huzur içinde yaşamak için mesaj veriyor. Hükümetin kurulmasına yönelik Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Hiçbir endişemiz yok" dedi. Yabancı yatırımcı tarafında herhangi bir sorunun yaşanmadığını, satışların devam ettiğini dile getiren Durbakayım, yeni hükümetten sektör olarak bazı taleplerinin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 


SEKTÖRÜN TALEPLERİ VAR


"Ucuz arsa temini istiyoruz. Kâr marjımızı yüzde 10'ların altına düşürdük. Sektör olarak yapacağımızın fedakarlığın azamisini yaptık. Arsa azalıyor. Eğer arsa temininde sorun olursa en fizibil kesim olan metrekare fiyatı 3.500-4.500 TL arası olan ya da A plus projelere yöneleceğiz. Arzumuz her yelpazeden kesime hizmet etmek. Ucuz arsa temininde yardımlarını istiyoruz." 


Cumhurbaşkanı güven verdi 


Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ise, siyasi belirsizliğin sadece inşaat sektörünün değil ekonomi için de büyük bir sorun olacağına dikkati çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağduyulu açıklamalarının, si-

yasi belirsizliğe meydan vermeyeceğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade etti. Uyan, "Sonuç olarak önümüzdeki hafta itibarıyla döviz kurlarının dengelenmesi ve durumun normalleşmesi beklentisindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.


Projelere devam 


Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk ise inşaat sektörünün istikrarı sevdiğini ve son 13 yıldır siyasi alanda sağlanan istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini anlattı. Ufuk, şu anda tüketicilerin kafasının netleşmediğini, projelerin ise devam edeceğini ifade etti.


Büyümeyi tetikliyor


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de, "İstikrar ortamının büyümeyi nasıl tetiklediğini gördük. İş dünyası olarak siyasetten tek bir beklentimiz var. O da istikrar ortamının devam ettirilmesine yönelik adımların atılmasıdır" ifadesini kullandı. 


Akşam




Geri Dön