29 / 04 / 2024

İnşaat sektörü temsilcileri faiz indirimini yorumladı!

İnşaat sektörü temsilcileri faiz indirimini yorumladı!

Merkez Bankası'nın dünkü faiz indirimini Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş ve Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerin yorumları.



Merkez Bankası'nın dünkü faiz indirimini Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş ve Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı değerlendirdi.


Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı


İnşaat sektörü temsilcileri faiz indirimini yorumladı!


Piyasalara Nefes Olacak


İç ve dış siyasi belirsizlikler nedeniyle daralan ve durağanlaşan piyasalara merkez bankasının faiz indirim kararının nefes olmasını bekliyoruz. Dün açıklanan İMSAD raporu güven ve beklentiler yönünden piyasanın dipten döndüğünü ve toparlanmakta olduğunu gösteriyordu. Şimdi Merkez bankasının hem teknik hem psikolojik olarak piyasayı motive edecek bu operasyonu toparlanan güvene de destek olacaktır. Etkilerini önümüzdeki günlerde hissederiz ama temennimiz piyasaların yüzde 1'e inen faizleri yeniden yaşamasıdır.




Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş 


İnşaat sektörü temsilcileri faiz indirimini yorumladı!


Geleceğe İlişkin Somut Işığı Gördük


Piyasalar uzun bir aradan sonra ilk kez geleceğe ilişkin somut bir ışığı gördü. Gayrimenkul piyasaları ne yazık ki krediyle dönüyor. Banka kredilerinin faizleri müşteriler nezdinde hem psikolojik olarak hem teknik olarak etkide bulunuyor. faizlerin yüksekliği ekonominin geleceğine dair karamsar beklentiler yaratırken, düşmekte oluşu işlerin toparlanacağı yönünde değerlendiriliyor. Teknik olarak da düşen faiz, düşen maliyetler olarak tüketiciyi cesaretlendiriyor. Her ne kadar faizlerin yüzde 1'lerin atına gelmesi zaman alacak olsa da piyasada algının değişmesi açısından Merkez Bankası'nın dünkü hamlesini anlamlı ve olumlu buluyoruz.


Geri Dön