01 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe 'Servisli daire' işi büyüyor!

İnşaat sektöründe 'Servisli daire' işi büyüyor!

The Global Service Apartment Industry Report 2022- GSAIR tarafından açıklanan verilere göre servisli daireler Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı.



The Global Service Apartment Industry Report 2022- GSAIR  tarafından açıklanan veriler ışığında küresel anlamda 17 bini aşkın bölgelerde arz edilen servisli daire, Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı.

 Ağırlık olarak şirketlerin, elemanlarının relokasyonu adına tercih ettiği evlere, Rus ve Körfez ülkelerinden gelenler başta olarak yabancılardan yoğun talep var. Bu  evlerin aylık kira tutarları ise 20 bin ila 60 bin lira arasında değişmekte.

Servisli daireler eşyalı ve aynı zamanda otel konforundaki olup,  İstanbul’da yeni trend haline geldi. Dünyada da yaygın anlamda tercih edilen servisli daireler yakşalık bir süredir Türkiye’de de uygulanmakta. Özel olarak İstanbul’un potansiyelini keşfeden insaat firmaları bu alanda yatırımlarını büyütmek istiyor.

The Global Service Apartment Industry Report 2022- GSAIR (Küresel Servisli Daire Sektör Raporu 2022) açıkladığı verilere göre, apartman dairelerinde otel hizmeti sağlanarak kısa veya uzun süre konaklamalar için kullanılan hizmet türü olarak gelişmekte olan servisli daire sektörü Koronavirüs salgınında dahi daralmadı.

Açıklanan rapora göre, küresel servisli daire ve kurumsal konut talebi şu anda 17 bin 54 lokasyonu kapsamaktadır.

Operatörlerin yüzde 68'i güncel konumlarda daha fazla daire açmayı planlamakta. Elde edilen bu veri, GSAIR'in raporlamaya başlamasından itibaren en yüksek seviyeye işaret etmektedir.


Geri Dön