06 / 05 / 2024

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...



İLK ÇEYREKTE YÜZDE 7,2 ORANINDA DARALMA YAŞANMIŞTI

Rapordaki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) derlenen verilere göre, inşaat sektöründe kullanılan nakdi kredi toplamı Mayıs 2021’de 340,5 milyar TL iken, bu rakam 2022 yılının aynı ayında ise yüzde 51 artışla 513,5 milyar TL oldu.

Sektörün 2022’nin Mayıs ayı itibarıyla takipteki kredi oranı ise 30 milyar TL kredi tutarıyla yaklaşık yüzde 6 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 7,2 daralmıştı.

İnşaat sektöründe bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen yatırımların yüzde 9,8 gerilediğinin belirtildiği raporda, sektörde yatırımlardaki düşüş ve artan girdi maliyetleri sorunuyla birlikte faaliyetlerin yeniden durma noktasına geldiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön