06 / 05 / 2024

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...



TÜRKİYE, RUSYA’DA 6 AYDA SADECE 4 PROJE ÜSTLENDİ

Rapora göre, Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin lider pazarı Rusya'da, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş büyük belirsizliklere sebep oldu. Buna göre, sektörün yıllık yurt dışı gelirlerindeki bölgesel kayıp artık kaçınılmaz gözüküyor.

Rapora göre Türk müteahhitler geçen yıl Rusya'da 11 milyar dolar tutarında rekor seviyede yeni proje üstlenmişti. 2022’nin ilk 6 ayında ise Rusya'da toplam tutarı 396 milyon dolar olan sadece 4 yeni proje üstlenildi.

Türk müteahhitler 2022'nin ilk yarısında toplamda 132 projeyle 4,6 milyar dolarlık yeni iş hacmine ulaştı.

Maji Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksu Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Nur Ala İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön