09 / 05 / 2024

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Deprem bölgelerinin yeniden inşasının yanı sıra Marmara Bölgesi’nde hızlanan kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat kamyonu satışları ilk yarıda yüzde 54 yükseldi. İşte detaylar...



Ekonomim'den Aysel Yücel'in haberine göre, Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD), bu yılın ilk yarısına yönelik satış rakamlarını açıkladı.  TAİD, azami yüklü ağırlığı 3,5 ton ve üzeri ticari araçlar, treyler ve diğer üst yapıları çerçeveleyen ağır ticari araç sektörünün çatı kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.  

TAİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz Cuma İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla sektörün ilk yarı performansını değerlendirdi. 

TAİD’in verilerine göre, toplam 22 bin ağır ticari aracın satıldığı 2023'ün ilk yarısında, uzun yol ve yurtiçi lojistik hizmetlerinde kullanılan çekici satışları senelik bazda yüzde 48 oranında artış göstererek 13 bin 451 adete ulaştı. 

İnşaat, madencilik, dağıtım ve yük taşımacılığı, atık yönetimi gibi uygulamalar için sağlanan 16 ton ve üstü kamyon satışları senenin ilk yarısında 2022 yılında yüzde 54 oranında yükselerek 5 bin 631 adet oldu. 

Söz konusu dönemde 16 ton altı kamyon satışları da yüzde 36 oranında yükselerek 2 bin 970 adet oldu. Kamyon satışlarına paralel treyler satışları da arttı. 2023 yılında arzın talebin gerisinde kalmasıyla yatırım aracı haline de gelen treyler segmentinde satışlar ocak-haziran döneminde 2022 yılına göre yüzde 66 artarak 9 bin 325 adet oldu.


Geri Dön