08 / 05 / 2024

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Deprem bölgelerinin yeniden inşasının yanı sıra Marmara Bölgesi’nde hızlanan kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat kamyonu satışları ilk yarıda yüzde 54 yükseldi. İşte detaylar...



TAİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören, ağır ticari araçlar sektörünün uzun yol taşımacılığından yurtiçi lojistiğine, maden,  dağıtım, inşaat, atık yönetimi de dahil olmak üzere  birçok alanda ekonomilerin nabzını tuttuğunu anımsatarak ilk yarı sonuçlarının ocak ayı öngörülerini desteklediğini, inşaat kamyonu segmentinde ise beklentilerinin üzerinde artış olduğuna vurgu yaptı.

Ayrıca, ağır ticari araç pazarında yükselen satışlar üretimi de hızlandırdı. Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre, Ocak-Haziran 2023 döneminde toplam ticari araç üretimi yüzde 2 yükselirken ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 23 arttı.

TAİD Başkanı Burak Hoşgören, iklim değişikliğinin zorluklarıyla yüzleşirken, her sektörün sürdürülebilir uygulamaları benimsemesinin zorunlu hale geldiğine dikkat çekerken ağır ticari araç sektöründe de bu konunun en öncelikli gündemlerden biri haline geldiğini söyledi.

İlk yarıyı yüksek satış adetleri ile kapatan ağır ticari araç pazarında ikinci yarıda ise diğer birçok sektörde olduğu gibi finansmana erişim imkanı satışların performansını etkileyen ana unsurlardan biri olacak. Toplantıda sorulara yanıt veren TAİD Başkanı Burak Hoşgören, talebin güçlü olmaya devam ettiğini, fakat finansmana erişimde yaşanan zorlukların satışların önündeki en büyük engellerden biri olduğunu söyledi. Hoşgören ayrıca, büyüyen Türkiye ağır ticari araç pazarının yabancı firmaların yatırım iştahını artırdığını ancak bu noktada rakip ülkelerde olduğu gibi yatırımı destekleyen teşviklerin verilmesinin ve öngörülebilirliğin önemli olduğunu belirtti.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz'da 3,7 puan arttı!


Geri Dön