30 / 04 / 2024

İnşaat sektöründeki yeni düzenlemeler ekonomiye can verecek!

İnşaat sektöründeki yeni düzenlemeler ekonomiye can verecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, "Yapılan düzenlemeler Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan inşaat sektörünün hareketlenmesine ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi. 



Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, konuttaki KDV indirimi ve tapu harcı indirimi hakkında görüşlerini paylaştı. Düzenlemelerin konut sektörünün hareketlenmesini sağlayacağını belirten İlhan Erdal, "İnşaat sektörü, beslediği yan sektörler ile de ekonomik anlamda Türkiye’nin çarklarını işletiyor. Alınan karar doğrultusunda konut piyasasında bir hareketlilik yaşanacağını düşünüyorum. Yapılan bu teşvikler sadece inşaat sektörüne değil aynı zamanda da Türkiye ekonomisine can suyu olacaktır. Bu teşviklerin düzenli hale getirilmesi en büyük temennimiz. Bu düzenlemeler karşısında bankalarda kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmeli ve faiz oranlarını yeniden gözden geçirmelidir. 1’in üzerinde seyreden faizler bu oranın altına çekilmelidir. Bu sayede de ülkemiz ekonomisi için artı bir durum daha oluşturulmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

Bazen ihtiyaç 2+1 olabilir

Ankara Beytepe'de hayata gelirilen Duru Beytepe projesi Tona Yapı ve Safe İnşaat tarafından inşa ediliyor. Duru Beytepe projesi 2020'de teslim edilecek. İlhan Erdal "Hem yatırım hem de oturum için konut almak isteyen Ankaralılar, son zamanlarda daha çok 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yöneliyor. Rezidans konseptini farklı kılan ise; günlük ihtiyaçtan lüks isteklere kadar her detayın düşünülmesi ve aynı zamanda sunmuş olduğu sosyal imkânlar ve eşsiz yaşam alanları oluyor" dedi. 


Geri Dön