02 / 05 / 2024

İnşaat sektöründen Ege'de 20 milyar dolarlık yatırım!

İnşaat sektöründen Ege'de 20 milyar dolarlık yatırım!

Yükselişe geçen inşaat sektörü, Ege'de 20 milyarı bulan yatırımlarla bölgeyi uçuracak. İstihdam artacak, kent dokuları yenilenecek, piyasalar da hareketlenecek



İnşaat sektörü, 2007-2009 yılları arasında yaşadığı küçülmenin acısını çıkarıyor. Ege Bölgesi'ni dev bir şantiyeye dönüştürecek ve toplam maliyeti 20 milyar lirayı bulan projeler yalnızca İzmir, Denizli, Aydın, Balıkesir, Muğla, Uşak, Manisa ve Çanakkale'nin değil Türkiye'nin de kaderini değiştirecek.

Uygulamaya konacak projelerle bölge ve ülke ekonomisine milyarlarca liralık kaynak sağlanacak. Yaratılan kaynaklar sayesinde açılacak yeni iş alanları ise binlerce kişiye iş olacak. Ekonomiye can verecek bu projelerin başını ise inşaat sektöründe uygulanacak projeler çekecek.

İSTİHDAM ARTACAK
Ülke genelinde 1.6 milyon kişiyi istihdam eden, ülke toplam istihdamının yüzde 6.6'smı oluşturan inşaat sektörünün bu yıl için yüzde 10 büyümesi öngürülüyor. Toplam istihdamın 2 milyona çıkacağı sektörde, ertelenmiş talebin yanı sıra mevcut yapıların büyük bir bölümünün yenilenme gerektirmesi, kentsel dönüşüm projeleri, genç nüfus, yeni konut ve işyeri ihtiyaçları nedeniyle pazarın büyüklüğü yatırımları cezbediyor.

'PLANLAMA ŞART'
Türkiye'nin 2023 için hedeflediği 500 ' milyar dolarlık büyüklüğe ulaşabilmesi için inşaat sektörünün her yıl en az 60 milyar dolarlık proje geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken îzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, "Bu hedef için stratejik planlamalara gereksinim var. Bu süreçte inşaat malzemelerinde inovasyon ve araştırma-geliştirmeye daha da fazla ihtiyaç duyulacak. İnşaat müşavirlik firmalarının da dünyaya daha fazla açılarak ürünlerimizi tanıtmak için stratejiler geliştirmesi gerek. Sonuçta Türkiye, bilgi teknolojisi altyapısını geliştirerek gelecek dönemlerde sektörde 'Üretim Odaklı' olmaktan, 'Teknoloji Odaklı' olmayı hedefleyerek Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetini artırarak rekabet zorluklarını yenmeli" dedi.

Habertürk


Geri Dön