29 / 04 / 2024

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.



“Gayrimenkul üretiminde ciddi anlamda arz eksikliği var”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas üç senedir inşaat sektörünün çok zorlu bir sürecin içinde olduğuna ve maliyetlerin iki katına çıktığına vurgu yaptı. Elmas, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan KGF destek paketi kapsamında inşaat sektörünün de bulunması gerektiğine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

“KGF’de açıklanan pakette altı sektörün içerisinde inşaat sektörü de olmalıydı. Bilemiyoruz imalatın içerisinde yer alacak şekilde mi düşünüldü ama inşaat sektörünü biz orada göremedik. Gayrimenkul üretiminde ciddi anlamda arz eksikliği var. İnşaat firmalarının da işletme sermayesinde ciddi eksiklikler var. 2,5 katına çıkan inşaat maliyetleri etkisiyle inşaat üretimi de çok zorlaşmış durumda"

Altan Elmas, konutla ilgili açıklamasını “Özellikle kira konusunda bakıldığında bütün Türkiye’de etkisini gösteriyor. Konut üretiminde çok ciddi sıkıntı var. Bu nedenle de KGF paketine inşaat sektörünün de dahil edilmesi doğru olacaktır. Konut sektörü teminat ve finansa erişim anlamında geçtiğimiz üç yılda da çok zorlu süreçlerden geçti” ifadelerini kullanarak sürdürdü.


Geri Dön