02 / 05 / 2024

İnşaat sektörünün umudu seçim sonrası!

İnşaat sektörünün umudu seçim sonrası!

Türkiye önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek yerel seçimlere kilitlenmişken. Aralık ayından bu yana piyasalarda yaşanan olumsuz gidişten en çok etkilenen inşaat sektörü de 31 Mart'tan sonraki toparlanmayı bekliyor...



Türkiye önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek yerel seçimlere kilitlenmişken. Aralık ayından bu yana piyasalarda yaşanan olumsuz gidişten en çok etkilenen inşaat sektörü de 31 Mart'tan sonraki toparlanmayı bekliyor. 


Adeta bir genel seçim havasında geçen yerel seçim, en az adaylar kadar ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünü de heyecanlandırıyor. 


Aralık ayından bu yana döviz fiyatlarındaki artış ve borsadaki düzensiz seyirden en çok etkilenen inşaat sektörü, en hareketli dönem olan bahar aylarında toparlanmayı bekliyor. Siyasi tartışmaların seçim sonrasında da devam etmesinden endişe eden sektörün Ankaralı temsilcileri, seçim sonrası değerlendirmede bulunurken, adaylardan da beklentilerini aktardılar.


Ankara'da yaklaşık 40 yıldır başarılı projelere imza atan Besa İnşaat AŞ'nin Yönetim Kumlu Üyesi Efe Bezci, seçim sonrasından umutlu olduklarını kaydetti. 


Özellikle son 2-3 aydır siyasi tartışmaların, yaşanan gerginliklerin doğal olarak inşaat sektörünü ciddi şekilde rahatsız ettiğini ifade eden Bezci, "Sektörde yılbaşından itibaren ara ara kıpırdanmalar görülse de, beklentileri karşılamadı. Hem lokasyon, hem proje kalitesi açısından ilgi odağı olan Besa Kule gibi üst düzey projeler, bu olumsuzluktan daha az etkilense de hepimiz bahar aylan ile birlikte geçmiş ayları telafi etmek istiyoruz" dedi.


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön