03 / 05 / 2024

İnşaat şirketlerinin yeni kampanyaları konut takası!

İnşaat şirketlerinin yeni kampanyaları konut takası!

 İnşaat şirketleri "eski evini getir yenisini götür" kampanyalarına başladı. Türkiye'nin her ilinden talep alan şirketlere "Arabamı yeni bir evle takas edebilir miyim" teklifleri geliyor



İnşaat şirketleri, satışları artırmak ve eski konut stoğunu yenilemek için bugüne kadar yapılan en iddialı kampanyalardan birine başladı. Özellikle de Van'daki deprem sonrasında yeni bir ev satın almak isteyenler inşaat şirketlerinin 'eski evini getir, yeni evi götür' kampanyalarına talep yağdı. Kampanyalarda ev sahipleri oturdukları evleri inşaat şirketlerine satarken yeni projelerden daire sahibi oluyor. İki ev arasındaki fiyat farkı ise vadelendiriliyor. Şirketler takas edilmek istenen evlerin ekspertiz değerini SPK lisanslı değerleme uzmanlarına yaptırıyor. İnşaat şirketlerinin projelerinin bulunduğu yerlerde geçerli olan kampanyalar Türkiye'nin her yerinden yoğun ilgi gördü. Yetkililer 'Urfa'daki arsamı İstanbul'da bir daire ile değiştirebilir miyim' ya da 'Arabamı yeni bir evle takas etmek istiyorum' gibi talepler aldıklarını söyledi.

72 AY VADE LENDİRİYOR
Benzer bir kampanyaya başlayan Sinpaş GYO'nun Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, "Eski evini değiştirmek isteyenlere evlerini satmaları için 18 ay zaman veriyoruz. Sinpaş projelerinden birinden dairesini alıp taksitlerini ödemeye başlıyor. 18'inci aya gelindiğinde evini satamazsa biz ekspertiz değeri üzerinden o evi alıyoruz. Aradaki farkı ise 72 ay vadelendiriyoruz" dedi. Ekinci, kampanyanın İstanbul ve Bursa projelerinde geçerli olduğunu söylEdi.

İNANLAR BİR AYDA TAKASLA 50 EV SATTI
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, bir ayda bu 50'den fazla evi bu kampanyalarla sattıklarını söyleyerek "Edirne'den Bodrum'dan, Türkiye'nin her yerinden ciddi talepler aldık. Satılabilir durumdaki eski evlerini getirenlerin yeni evin maksimum yüzde 55'ini oluşturacak şekilde kabul ediyoruz. Türkiye'nin her yerinden gelecek tekliflere de açığız" dedi.

108 BİNLİK LÜKS DAİREYİ TAKASLA ALDI
TURYAP, Ankara'da gerçekleştirdiği Golfkent projesinde benzer bir uygulamaya başladı. Çerkezköy'de oturan kimyager Şamil Dinçel, eski evini 50 bin TL değerle takas ederek yerine Golfkent'te 108 bin 114 TL değerindeki 137 bin metrekarelik 3+1 daire aldı. Aradaki fark ise şirket tarafından vadelendirildi.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön