06 / 05 / 2024

İnşaat Türk ekonomisinin en önemli taşlarından biri!

İnşaat Türk ekonomisinin en önemli taşlarından biri!

İran’da 100 bin konut yapan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, müteahhitlerin siyasi istikrarla yurtdışına açılabildiğini söyledi. Kuzu; " Türkiye’de ekonominin önemli taşlarından birini de hiç kuşkusuz inşaat sektörü oluşturuyor." dedi..



İran’da 100 bin konut yapan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, müteahhitlerin siyasi istikrarla yurtdışına açılabildiğini söyledi.


Kuzu, “Çıkarılan her yeni yasa ve teşvikle sektör kazandıkça, Türkiye de kazanıyor” dedi er geçen gün gelişen ve bu doğrultuda ihtiyaçları artan bir ülke profili çizen Türkiye’de ekonominin önemli taşlarından birini de hiç kuşkusuz inşaat sektörü oluşturuyor. Kendisine bağlı 200’den fazla alt sektöre iş hacmi yaratan inşaat sektörü, böylece ekonomiye de büyük ivme kazandırıyor. Sektörün gelişmesinde ve büyümesinde siyasi istikrarın, ekonomideki refahın ve uluslararası kredi kuruluşlarının etkisinin yadsınamayacağını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Son 30 yıla bakacak olursak gelişen ve değişen Türkiye ile sektör de büyüyerek ekonomiye can veriyor” diye konuştu. Gerek dar gelirliler gerekse ekonomik gücü yüksek olanlar için sayısız projenin var olduğu sektörde kamu ve özel sektörün yatırımlarının gözardı edilemeyeceğini söyleyen Kuzu, “Son 10 yılda inşaat sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler ekonominin canlanmasını da tetikledi. Çıkarılan yeni yasalar ve teşvikler sektörün büyümesine, kazandıkça kazandırmasına sebep oldu” diye konuştu.


Nitelikli projelere ilgi arttı 

HER geçen yıl muazzam gelişmelerin yaşandığı inşaat sektöründe 30 yıl ile bugünü kıyasladığımızda ortaya bir ‘başarı’ tablosunun çıktığını söyleyen Kuzu, “Büyük depremlerin yaşandığı ülkemizde yapıların yenilenmesi kaçınılmaz. Mütekabiliyet Yasası, kentsel dönüşüm gibi adımlarla hareketli günler başladı” dedi. Kuzu, nitelikli projelere olan ilginin de arttığını söyledi.


Tek kontratla dev proje

ÖZEN Kuzu, şirket olarak Tahran’da 100 bin konutluk proje yaptıklarını söyledi. Kuzu, “20 bin konutluk ilk etabı 2012’de teslim etik. İkinci etaptaki 35 bin konutu ise Aralık 2015’te teslim edeceğiz. Bu, dünyada tek kontratla yapılan en büyük konut projesidir” dedi.


Sabah 30. Yıl eki


Geri Dön