27 / 04 / 2024

İnşaat ve onarım işinin yapım usulleri!

İnşaat ve onarım işinin yapım usulleri!

Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot inşaat ve onarım işinin yapım usulleri hakkında bilgi verdi. Kızılot, açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulüni açıkladı.



Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot inşaat ve onarım işinin yapım usulleri hakkında bilgi verdi. İşte Kızılot'un yazısı;


1-Açık İhale Usulü Açık ihale usulü bütün isteklilerin teklif verebileceği bir ihale usulüdür. Bu usul, 2886 sayılı Kanundaki kapalı teklif usulüne benzerlik göstermektedir. Açık ihale usulünde belirli bir sayıda teklif gelmesi şartı bulunmamaktadır. ihaleye sadece bir teklif verilmesi halinde bile ihale yapılabilmektedir. 

ihaleye verilen tekliflerin tamamının reddedilmesi veya ihaleye hiç teklif verilmemesi hallerinde ihale iptal edilmektedir. 

2- Belli İstekliler Arasında ihale Usulü Kamu ihale Kanunu'na göre, belli istekliler arasında ihale usulü, yapılacak ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda idarece davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usuldür, işin özelliğinin uzmanlık ve/veya yüksek teknoloji gerektirmesi nedeniyle açık ihale usulünün uygulanamadığı mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesi bu usule göre yaptırılabilir. 

Kanun'un 10. maddesine uygun olarak belirlenen ve ön yeterlilik dokümanı ile ön yeterlik ilanında belirtilen değerlendirme kriterlerine göre adayların ön yeterlik değerlendirmesi yapılır. Belirtilen asgari yeterlik koşullarını sağlayamayanlar yeterli kabul edilmez. 

Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunmayan adaylara da yeterli bulunmama gerekçeleri yazılı olarak bildirilir, işin niteliğine göre rekabeti engellemeyecek şekilde 40. maddeye uygun olarak belirlenen ve ihale dokümanı ile davet mektubunda belirtilen değerlendirme kriterlerine göre tekliflerin değerlendirmesi yapılarak ihale sonuçlandırılır, ihaleye davet edilebilecek aday sayısının beşten az olması veya teklif veren istekli sayısının üçten az olması halinde ihale iptal edilir. 


Hürses


Geri Dön