28 / 04 / 2024

İnşaatçı pazar arayışında!

 İnşaatçı pazar arayışında!

Son 10 yıldır ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe 2014'te istenilen düzeyde konut satışının yapılmaması ve yeni projelerin hayata geçmemesi, müteahhitlerin de başta Rusya, Libya ve Irak pazarlarını kaybetmesi nedeniyle çıkış yolu aranıyor.



Son 10 yıldır ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe 2014'te istenilen düzeyde konut satışının yapılmaması ve yeni projelerin hayata geçmemesi, müteahhitlerin de başta Rusya, Libya ve Irak pazarlarını kaybetmesi nedeniyle çıkış yolu aranıyor.  Aralarında Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul inşaatçılar Derneği (İNDER) ve Müteahhit Müşavirlerin de bulunduğu sektör dernekleri gelecek hafta salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 7 bakana sektörde yaşanan sorunları anlatmak ve sektörü tekrar canlandırmak için görüş alışverişinde bulunacak. Zirveye büyümede payı sanayiden daha çok artan inşaat sektöründen şikâyet eden Başbakan Yardımcısı Aİi Babacan da katılacak. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanı tdris Güllüce, Kalkınma Bakanı Cevdet Şimşek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yer alacak. 

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışında büyük işler yaptığmı ancak faaliyet gösterdikleri en önemli ülkeler olan Rusya, Libya, Irak pazarlarının kapandığını bunun için yeni pazarlar bulmaları gerektiğini vurguladı. Başbakan ve bakanlarla yapacakları zirvede alternatif pazar arayışlarını gündeme getireceklerini anlatan Yenigün, "Cumhurbaşkanımız Etiyopya, Somali gezilerine çıktı. Alternatif ülkeler olarak Afrika pazarları için birlikte hareket edelim diyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

İNDER Başkam Nazmi Durbakayım da, Bu zirveyi sektörümüz için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Çünkü ilk kez böyle geniş katılımlı bir heyet bizi dinliyor olacak" dedi.



Şehriban Kıraç/ Cumhuriyet


Geri Dön