14 / 05 / 2024

İnşaatçı pazar arayışında

İnşaatçı pazar arayışında

Son 10 yıldır ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe 2014'te istenilen düzeyde konut satışının yapılmaması ve yeni projelerin hayata geçmemesi, müteahhitlerin de başta Rusya, Libya ve Irak pazarlarını kaybetmesi nedeniyle çıkış yolu aranıyor.

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Nurol İnşaat 2023 yılının ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Nurol İnşaat tarafından yayınlanan konsolide faaliyet raporuna göre, şirketin toplam kaynakları ve 1 Ocak 2023 - 30 Haziran 2023 döneminde elde ettiği hasılat miktarı belli oldu.

Pasifik GYO'dan yılın ilk yarısında 3 projede 2 milyar TL'lik satış! 

Pasifik GYO, 5 projenin 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin satış rakamları ile inşaat durumlarını açıkladı. Şirket, yılın ilk yarısında 3 projede 2 milyar 3 milyon 224 bin 515,03 TL'lik satış gerçekleştirdi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

2023'ün ilk yarısında otomobil satışları rekor kırdı! Satışlar yüzde 54,5 arttı, yarım milyonu geçti!

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılının ilk yarısında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 55,3 arttı ve 555 bin 867 adet olarak gerçekleşti. İşte o rakamlar...

2023’ün ilk yarısında en çok konut aranan iller belli oldu! Kiralık arayışında İstanbul ve Ankara arka sıralarda kaldı!

Zingat.com, yılın ilk 6 ayında en çok konut ve arsa araması yapılan illeri duyurdu. İlk sırada yer alan İstanbul’da metrekare fiyatı 69 bin lirayı aşan Sarıyer, kentin en değerli ilçesi oldu.

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını durduracağı ile ilgili kuvvetli işaret arayışında. 

Elektrikli otomobil satışları yeni yılın ilk 2 ayında hız kazandı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında yeni yılın ilk iki ayında, geçen yılın ilk 6 ayının toplamından fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi.

İnşaat malzemeleri ihracatında yılın en yüksek beşinci aylık ihracatı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Dış Ticaret Endeksi’nin eylül ayı sonuçları açıklandı.

İnşaatçı pazar arayışında Haberi

İnşaatçı pazar arayışında

Son 10 yıldır ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe 2014'te istenilen düzeyde konut satışının yapılmaması ve yeni projelerin hayata geçmemesi, müteahhitlerin de başta Rusya, Libya ve Irak pazarlarını kaybetmesi nedeniyle çıkış yolu aranıyor.  Aralarında Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul inşaatçılar Derneği (İNDER) ve Müteahhit Müşavirlerin de bulunduğu sektör dernekleri gelecek hafta salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 7 bakana sektörde yaşanan sorunları anlatmak ve sektörü tekrar canlandırmak için görüş alışverişinde bulunacak. Zirveye büyümede payı sanayiden daha çok artan inşaat sektöründen şikâyet eden Başbakan Yardımcısı Aİi Babacan da katılacak. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanı tdris Güllüce, Kalkınma Bakanı Cevdet Şimşek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan,...