15 / 05 / 2024

İnşaatı bitmemiş konut alanlar dikkat! Evinizin fiyatı artabilir mi?

İnşaatı bitmemiş konut alanlar dikkat! Evinizin fiyatı artabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaat halinde satın alınan daireye maliyetler artınca zam yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...



Okuyucularıma sık sık hatırlattığım bir hususun önemi işte şimdi öne çıkıyor. Anlatmak istediğim husus şu: Bir gayrimenkulü, hemen tapu müdürlüğüne gidip almıyorsanız, ileride bir tarihte alacaksanız, bu bir satış vaadi sözleşmesidir.

Satış vaadi sözleşmelerinin geçerli olması için noterde özel bir şekilde yapılması şarttır. Aksi halde geçersizdir. İşte okuyucumun anlattığı gibi bir problem çıktığında, geçerli sözleşme durumunu kurtaracaktır. Şimdi geçerli bir sözleşme yok, bu halde de okuyucum iddiasını ileri sürerek açacağı bir davayı kazanamayacak.

***

Dolayısı ile tarafların; özel olarak yapılan bu sözleşme hükümlerine uyulması ve bunun belgelenmesi durumunda diğer hükümlerinin de geçerli olduğunun kabulü gerekecektir ki pek kolay bir durum olmayacaktır. Ayrıca okuyucumun da düşündüğü gibi uzun bir dava süreci de söz konusu olacaktır.

Ben diyorum ki acaba müteahhit ile bir orta yolda anlaşmak mümkün değil mi? Yoksa daireyi satın almaktan vazgeçip, ödediği parayı geri isteyebilecektir. Ama sanırım bu durumda da daha karlı bir iş yaptığı söylenemeyecektir.

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!

Benzin ve motorin fiyatlarına gece zammı! Son fiyatlar ne oldu? İşte 23 Mart 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

 


Geri Dön