28 / 04 / 2024

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.



Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sının Moskova'da olduğu belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini açıkladı.
 
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Moskova'yı 374 milyar rubleyle St. Petersburg ve 363 milyar rubleyle Moskova Vilayeti izliyor. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre öne çıkan diğer bölgeler Leningrad Vilayeti, Krasnodar, Yekaterinburg ve Novosibirsk.
 
Türkrus'ta yer alan habere göre resmi olarak açıklanan veriler 2022 yılında tüm Rusya'da 45 milyon metrekare konut inşa edildiğini ortaya çıkarıyor. Bunun 6 milyon metrekaresi Moskova'da. Moskova şehri ve Moskova vilayeti ülkedeki tüm yeni konutların yüzde 24'lük kısmına da ev sahipliği yapıyor.
 
Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre Moskova ve yeni Moskova'da yeni konut fiyatları 7-8 milyon rubleden başlangıç gösteriyor. (80 bin dolar).

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

YENİ KONUT FİYATLARI YÜZDE 90 ARTTI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya'da son üç senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 artış gösterdiğini kaydetti. Yine paylaşılan bilgilere göre 3 sene önce dolar 77 ruble iken bugün ise 89 ruble civarında. 

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Rusya’da bankalarda ipotek kredilerinin bir senede yüzde 32 arttığını kaydeden Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Elbette ki bizi endişelendiren, söz konusu bu artışların konut fiyatlarının artması ve ipotek kredilerinin kalitesinin düşmesine sebep olması. Çünkü zaten ipotek kredisi alanlar zaten yüksek bir borç yükü altındalar. Gelecekte ise söz konusu bu durum hem bankalar hem de borçlular için büyük risklerle sonuçlanabilir” dedi.
 
Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hükümetle beraber avantajlı konut kredilerinin daha "hedefe yönelik" olması için bir düzenleme gerçekleştirmeyi öneren Merkez Bankası Başkanı, konut kredilerinde halkın gelir seviyesine göre farklı uygulamalara gidilmesi teklifini de sundu.

Ayrıca yine verilen detaylara göre Cian isimli emlak şirketi tarafından açıklanan resmi verilere göre, Rusya’da 18 metropolde yeni konutlarda ortalama metrekare fiyatı 159 bin 700 rubleye (1787 dolar) yükseldi. Açıklanan söz konusu bu rakam 30 gün öncesine göre yüzde 2,4 fazla.

 

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

İzmir'de imarlı 10 arsa satılacak! İhalesi 8 Aralık'ta!

TOKİ'den Eyüpsultan'a tam 637 konutluk yeni proje müjdesi! 


Geri Dön