04 / 05 / 2024

İnşaatta ayıbın sonradan ortaya çıkması halinde ihtar!

İnşaatta ayıbın sonradan ortaya çıkması halinde ihtar!

Müteahhitin yaptığı inşaatlardan herhangi bir olumsuzluk riskine karşın belli bir süre müteahhit binadan sorumlu oluyor. Müteahhite inşaatta ayıbın sonradan ortaya çıkması haline ihtar çekilebiliyor. İşte ihtarname örneği..



İnşaatta ayıbın sonradan ortaya çıkması haline ihtar!

Arsa sahipleri ile müteahhitler arasında inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Müteahhitler, bir arsa üzerine bina inşa ederek kendi payına düşen daireleri satışa sunuyor.


Müteahhitin yaptığı inşaatlardan herhangi bir olumsuzluk riskine karşın belli bir süre müteahhit binadan sorumlu oluyor. Müteahhitlerin binadan sorumluluğu 5 sene boyunca sürüyor.


Müteahhite inşaatta ayıbın sonradan ortaya çıkması haline ihtar çekilebiliyor. Ayıbın sonradan ortaya çıkması ihtarname örneği şu şekilde;


……………... NOTERLİĞİNE


-İHTARNAME-


İHTAR EDEN      : ……..:……………...

VEKİLİ          : ……………………..

MUHATAP         : ……………………..

KONUSU          : Sonradan Ortaya Çıkan Ayıpların Bildirimi


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ……… Noterliğince …… tarih ve ……. sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.


İki yıl önce teslim ettiğiniz inşaata çatlaklar meydana geldi. Baştan bunu anlamak mümkün değildi. Bilgisine başvurduğumuz mühendis, çatlağın, betonarmenin mevzuatın kabul etmeyeceği derecede kalitesiz olmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Bu durumu size derhal bildiriyoruz. Tedbir alın ve gereğini yapın. Bu konuda sizi uyarıyoruz.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.


…./…./….

İHTAR EDEN VEKİLİ


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali davası nasıl açılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön