29 / 04 / 2024

İnşaatta mini tekel alanlarını kapatacağız!

İnşaatta mini tekel alanlarını kapatacağız!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,"İmar, inşaat meseleleri ayrı, orada çok ciddi tedbirler alıyoruz. Yakında açıklayacağız. Orada mini tekel alanları var, onları kapatıyoruz. Daha fırsat eşitliği ve adalete yakın bir sistemi getiriyoruz" dedi...



 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de artık rahat para kazanma alanının bulunmadığını belirtirken, "İmar, inşaat meseleleri ayrı, orada çok ciddi tedbirler alıyoruz. Yakında açıklayacağız. 

Orada mini tekel alanları var, onları kapatıyoruz. Daha fırsat eşitliği ve adalete yakın bir sistemi getiriyoruz" dedi.

 

TÜRKONFED 10. Kuruluş Yılı Zirvesi'nde konuşan Babacan, para ve maliye politikaları ile yapılabileceklerin 2008'den bu yana tüketildiğini dile getirdi. 

"Allık büyümeye yapısal reformla ulaşmak gerek" diyen Babacan, bir kısmı açıklanan bir kısmı da bu ay açıklanacak öncelikli Dönüşüm Programı'nda yer almamasına rağmen eğitim ve hukuk konularının önemini vurguladı. 


'ÇOK SAYIDA HÂKİM VE SAVCI ALACAĞIZ' 

Babacan, şunları kaydetti: "Çok sayıda hâkim ve savcı alacağız. Maalesef mevcut hâkim ve savcılarımıza baktığımızda, HSYK seçimlerinde de ortaya çıktığı gibi önemli bir yüzdenin belli bir emir komuta zinciri içinde çalıştığı anlaşılıyor. 

Dışarıdan telkinlere açık bir yargıyla Türkiye işte böyle orta gelir tuzağına düşebilir." Derviş: Babacan, 5 yıl altın çağ yaşattı Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve kadrosunun 2002-2007 yılları arasında Türkiye ekonomisine altın çağ yaşattığını söyledi. 

italyan düşünce kuruluşu Uluslararası ilişkiler Enstitüsü'nün (IAI) "Avrupa, Türkiye ve Küreselleşme" konulu konferansında konuşan Derviş, 2007'deki seçimlerden sonra demokrasi anlayışının seçimi kazananın istediğini yapması olarak algılanmasının ve AB'den uzaklaşılmasının ekonomik büyümeyi yavaşlattığını dile getirdi. Derviş, ekonomide aşırı güvenle hareket edilmemesi uyarısı yaptı. 


'DÜŞÜK BÜYÜMEYİ KABULLENDİK' 

Zirvede konuşan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "Belli ki 2015 yılı çok zor bir yıl olacak. Türkiye arka arkaya düşük büyüme bandına girdi. Ülke olarak bu düşük büyüme oranlarını kabullenmiş gibiyiz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön