İnşaattan çıkan atıklar yeniden kullanılacak!
Arnavutköy'de bir sokak, inşaatlardaki atık malzemeyle yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.
Kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak. Arnavutköy'de bir sokak, inşaatlardaki atık malzemeyle yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak. TÜBİTAK işbirliğiyle yürütülen İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Değerlendirilmesi Projesi, başarılı sonuçlar verdi.
İnşaat atıkları kullanılarak tuğla ve çimento yanında yol malzemesi de üretildi.
TUĞLA VE ÇİMENTE ÜRETİLDİ
Kocaeli'de, bir inşaat yıkıntı atıklarından üç tipte tuğla üretildi.
İstanbul'daki bir fabrikada ise atıklardan çimento üretildi. Yaklaşık 3 bin ton karışık haldeki inşaat-yıkıntı atığı, hammaddeyle karıştırılarak çimento haline getirildi.
Arnavutköy'de 8 metre genişliğe, 100 metre uzunluğa sahip bir yol, atık kullanılarak yapıldı. Tuzla'daki bir fabrikada inşaat atıklarından geri kazanılan beton atıklar kullanılarak, kent mobilyası, parke, betonarme boru üretimi gerçekleştirildi. Projeyle AB Atık Çerçeve Direktifi'ne uygun olarak 2020'ye kadar inşaat ve yıkıntı atıklarında yüzde 70 geri dönüşüm oranına ulaşılması hedefleniyor.
Habertürk