07 / 05 / 2024

İnşaattan çıkan atıklar

İnşaattan çıkan atıklar

Arnavutköy'de bir sokak, inşaatlardaki atık malzemeyle yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarını da arabulucular çözecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, artık kentsel dönüşümde tebligatların e-Devlet'ten yapılacağını ve anlaşmazlıklar için arabuluculuk geleceğini belirtti. İşte detaylar...

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

3600 ek gösterge düzenlemesinde son dakika! Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında!

3600 ek gösterge ile ilgili olarak son toplantı gerçekleşti. 3 alternatifli çalışma tamamlandı. Alternatifler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, nedir? Emeklileri ilgilendiriyor mu? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB, bir sosyal konut projesini daha hayata geçiriyor. İBB iştiraki KİPTAŞ’ın yeni dönemdeki 3'üncü sosyal konut projesinin temeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yarın Tuzla'da atılıyor. Projenin başvuru detayları belli oldu.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Türk inşaat sektörünün önemli firmalarından Ünsal Group tarafından Özbekistan'da hayata geçirilen Meva Şehir projesi için ön protokol imzaları atıldı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açıldı!

İstanbul'un tarihi hastane binası olan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin restorasyonu tamamlandı. Hastane, İstanbul Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!    

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Tuskaya tarafından kuruldu.

İnşaattan çıkan atıklar Haberi

İnşaattan çıkan atıklar

Kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak. Arnavutköy'de bir sokak, inşaatlardaki atık malzemeyle yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak. TÜBİTAK işbirliğiyle yürütülen İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Değerlendirilmesi Projesi, başarılı sonuçlar verdi. 

İnşaat atıkları kullanılarak tuğla ve çimento yanında yol malzemesi de üretildi. 


TUĞLA VE ÇİMENTE ÜRETİLDİ


 Kocaeli'de, bir inşaat yıkıntı atıklarından üç tipte tuğla üretildi. 


İstanbul'daki bir fabrikada ise atıklardan çimento üretildi. Yaklaşık 3 bin ton karışık haldeki inşaat-yıkıntı atığı, hammaddeyle karıştırılarak çimento haline getirildi. 


Arnavutköy'de 8 metre genişliğe, 100 metre uzunluğa sahip bir yol, atık kullanılarak yapıldı. Tuzla'daki bir fabrikada inşaat atıklarından geri kazanılan beton atıklar kullanılarak, kent...