29 / 04 / 2024

İntema İnşaat kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak!

İntema İnşaat kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak!

İntema İnşaat, ay sonunda ilgili personelin puantaj bilgilerinin Türkiye İş Kurumu'na bildirilmesini takiben, kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması bekleniyor.



İntema İnşaat, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda şirket ve bağlı ortaklarından kısa çalışma ödeneğinden yararlanması hakkında açıklama yayınladı. 

İntema İnşaat perakende mağaza çalışanları için kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan 4447 sayılı Kanun'un Geçici 25'inci maddesi ile tadil edilen 7244 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesine göre; "uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin, işverenlerin beyanı doğrultusunda kısa çalışma ödemesi gerçekleştirilir" hükmü doğrultusunda, ay sonunda ilgili personelin puantaj bilgilerinin Türkiye İş Kurumu'na bildirilmesini takiben, kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması bekleniyor. Sipariş ve satış kanalları uzaktan erişim ile yürütülüyor.

İntema İnşaat'ın KAP açıklaması:
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) küresel salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde 20 Mart 2020 tarihinden itibaren perakende satış yapan mağazalarımızın (İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Adana'da olmak üzere 8 İntema mağazası ile İntema Yaşam İstanbul Kanyon mağazası) faaliyetlerine ara verdiğimizi duyurmuştuk. Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama San. ve Tic. A.Ş.‘de evden çalışma modeli uygulanmakta olup, perakende mağaza çalışanları için kısa çalışma ödeneğine başvurulmuştur. 17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4447 sayılı Kanun'un Geçici 25'inci maddesi ile tadil edilen 7244 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesine göre; "uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin, işverenlerin beyanı doğrultusunda kısa çalışma ödemesi gerçekleştirilir" hükmü doğrultusunda, ay sonunda ilgili personelin puantaj bilgilerinin Türkiye İş Kurumu'na bildirilmesini takiben, kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması beklenmektedir.  
  
Sipariş ve satış kanalları uzaktan erişim ile yürütülmeye devam etmektedir.
  
www.vitra.com.tr  adresinden İntema'nın, www.intemayasam.com.tr adresinden İntema Yaşam'ın ürün ve hizmetlerinin yanı sıra, mağazaların iletişim bilgilerine ulaşılmaktadır.

Mağazalara siparişler, telefon, e-posta gibi diğer haberleşme araçları üzerinden verilebilmektedir.


Geri Dön