29 / 04 / 2024

İnterface Human Nature serisi ile güzel düşünceleri harekete geçiriyor!

İnterface Human Nature serisi ile güzel düşünceleri harekete geçiriyor!

Global karo halı üreticisi olan Interface, uzun senelerdir Interface ile birlikte çalışmış ve sürdürülebilir tasarım uygulamalarında dünya lideri olan David Oakey tarafından tasarlanmış en son koleksiyonu Human Nature™’ı piyasaya sürdü.



Dünya genelinde satışa sunulan koleksiyonun temeli ışıkla, renkle, dokuyla ve detaylarla hisleri uyaran alanlar tasarlamanın insanın yaratıcı ruhunu ateşleyeceği düşüncesine dayanıyor. Bu koleksiyon, markanın güzel düşünceler uyandıran zarif alanların küratorluğunu yapmasına temel hazırlıyor.


Human Nature, insanın özünde doğayla olan bağlantısından yola çıkarak, orman zeminleri, çimenli alanlar ve çakıllarla döşenmiş bahçe yolları gibi en temel yüzey kaplamalarında bulunan görsel ve dokunsal  yapılardan ilhamını alıyor.  


Interface’in kreatif direktör yöneticisi Chip DeGrace, “Doğal dünyayı daha çok tanıdıkça tasarıma olan yaklaşımımızda değişiklikler yapmak için daha çok ilham alıyoruz” diyor ve ekliyor, “Bu koleksiyon hem akla hem de güzelliğe hitap ediyor ve Tabiat Ana’nın Interface’in yarattıklarından, mimarların ve dekoratörlerin yaratabildiklerinden ve bu kreasyonların işyerlerinde nasıl güzel düşünceler uyandırabileceğinden hem etkileneceğini hem de bunlarla gurur duyacağını düşünüyoruz.”


Doğal dünyada her şeyde olduğu gibi dönüşümler çeşitlidir. Human Nature 50cm x 50cm  kare yer karosu ile pürüzsüz bir şekilde  eşleşen ve yaratıcı zemin tasarımları yaratıp tasarım çeşitliliğine katkıda bulunan, beş adet 25cm x 1m ebatında  Skinny Planks karo halı modelini ön plana çıkarıyor. Planks serisi, dökülmüş çakıllardan yeni biçilmiş çimenlere kadar bir çok değişik doku çeşitleri sunuyor. Bu çeşitlilik farklı çalısma alanlarının tasvirlenmesine olanak sağlıyor. 


Human Nature planks, ahşap döşemelerde, sesi absorbe ederek ve akustiği iyileştirerek önemli avantajlar sunuyor. Daha rahat ve verimli iş ortamları yaratılmasına yardımcı oluyor. 


Oakey, “İş ortamlarımız  genellikle tekdüze ve yapay yerlerdir, ama bilimadamlarına göre, aslında insanların duyusal değişikliğe ve farklılıklara ihtiyacı vardır” diyor ve ekliyor, “Ve her ne kadar tasarım dünyası beton, taş ve ahşaba yönelse de yumuşak yüzeylerin fiziksel ve akustik faydaları göz ardı edilemez. Biz, Human Nature’da her iki dünyanın da en iyi özelliklerini kullanarak planks serisinin sert yüzey görüntüsünü ayaklarınızın altında daha doğal ve rahat olan yumuşak dokulu karo halılarla  birleştirdik.”


Sürdürülebilirlik ilkesinin öncülerinden Interface’in 20 yıllık geçmişi, Human Nature koleksiyonuyla vücut buluyor. Yüzde 100 geri dönüşümlü malzemelerden elde edilen naylon iplik kullanılarak üretilen bu koleksiyon, yirmi yıl kadar önce şirketin çevre üzerindeki etkilerini gözden geçirmeye başladığı zamana göre ortalama yüzde 39 daha fazla enerji tasarruflu ve yüzde 83 daha az su tüketen tesisler olmayı başarmış 4 kıtada yer alan 6 Interface fabrikasında üretilecek. Aynı zamanda bu imalat tesisleri, enerjilerinin ortalama yüzde 35’i için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor.




Geri Dön