27 / 04 / 2024

İnterfiks Yapı Kimyasalları, 2015 yılında yeni tesisine taşınacak!

İnterfiks Yapı Kimyasalları, 2015 yılında yeni tesisine taşınacak!

İnşaat sektörüne yapı kimyasalları üreten İnterfiks, 2015'in ikinci yarısında yeni tesisini faaliyete geçirecek. Tuzla Deri OSB'de kurulacak yeni tesiste farklı ürünlerin imalatına yoğunlaşacakları bilgisini verildi..



İnşaat sektörüne yapı kimyasalları üreten İnterfiks, 2015'in ikinci yarısında yeni tesisini faaliyete geçirecek. Tuzla Deri OSB'de kurulacak yeni tesiste farklı ürünlerin imalatına yoğunlaşacakları bilgisini veren İnterfiks Yapı Kimyasalları İcra Kurulu Başkam Hüseyin Bilmaç, "Daha modern ve teknolojik bir altyapı ile yenilenecek ekipmanlarımız, otomatik dozajlama, karıştırma, paketleme ve istifleme makinelerimiz ve gelişmiş ArGe laboratuvar cihazlarımız ile yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Yeni tesisin devreye girmesi ile birlikte şu an mevcut tesisimizi de yeni yerimize taşıyacağız" açıklamasını yaptı. 


Özellikle temel altı su yalıtımında, petrol türevi salgüarla çevre ve yer altı sularına zarar vermeyen, yer altı şehir atık asitleri ve deniz sularına dayanıklı sistemlere yoğunlaştıklarını kaydeden Hüseyin Bilmaç, "Binalarda betonun ömrü süresince su geçirimsizlik değerlerine sahip olan, çevre dostu 'yeşil' yalıtım malzemelerinin kullanımı artıyor ve her geçen gün daha da önem kazanıyor. Biz de kurulduğumuz yıldan bu yana tüm ArGe çalışmalarımızı bu bağlamda sürdürüyoruz" diye konuştu. 1997den bu yana sektöre sundukları HYFIX kimyasal su yalıtım sistemleri içinde kullanılan tüm ürünlerin; anorganik toprak kimyasalları grubunda bulunduğunu ifade eden Bilmaç, bu ürünlerin çevre dostu be yeşil bina konseptine uygun olduğunu söyledi. 

Bilmaç, fabrikanın Ar-Ge departmanında tüm ürün gruplarında gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra özellikle epoksi ve poliüretan zemin sistemleri üzerine geliştirme çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini kaydetti. Firmanın yıllık bütçesinin yüzde 2.5'lik kısmını Ar-Ge faaliyetlerine harcadığım ifade eden Bilmaç, bu oranın göreceli olarak artabileceğini belirtti. İnterfiks'in, her yıl artan cirosuyla istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Hüseyin Bilmaç, "2014 yılında büyümemiz sürdü. Üretim, satış ve kârlılık hedeflerimizin tamamım gerçekleştirmiş durumdayız" şeklinde konuştu. 

2014'ü İnterfiks için aynı zamanda yeniden yapılanma yılı olarak gördüğünü söyleyen Bilmaç, "Önümüzdeki beş yıl için bir büyüme programı hazırladık. Bu beş yılda hem yurtiçi hem de hedef ülkelerde gerçekleşecek yatırım, satış, pazarlama ve dağıtım stratejilerimizi de geliştirdik" dedi. 


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön