29 / 04 / 2024

İnternetten bu işlemi yapanlar dikkat! Sahte poliçeyle 5 milyon TL'lik vurgun!

İnternetten bu işlemi yapanlar dikkat! Sahte poliçeyle 5 milyon TL'lik vurgun!

İnternet üzerinden sigorta şirketlerini taklit eden dolandırıcılar sahte poliçilerle 5 bin bişiyi dolandırdı. İddialara göre bu yöntemle 5 milyon TL vurgun yapıldı. 



Bazı sigorta acentelerinin internet sayfaları kopyalanarak hazırlanan sahte poliçelerle çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı iddia edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  sigorta firmaları internetten poliçe alırken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. 

Antalya'da sigorta acentesi sahibi Ömer Şahbaz, sistemlerine bir günde çok fazla sigorta poliçesi girişi yapıldığını ve bu işlemlerin çalışanları tarafından yapılmadığını fark etti. Bazı müşterilerin internetten sigorta poliçelerini yenilediklerinin söylemesine rağmen işlemlerin sistemde görülmediğini farkeden Şahbaz, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahilinde 3 şüpheli gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, diğer mağdurların da tespit edilmesi ve tüm şüphelilerin yakalanması için başlattığı operasyona devam ediyor. 

İnternetten bu işlemi yapanlar dikkat! Sahte poliçeyle 5 milyon TL lik vurgun!

"İNTERNETTEN POLİÇE ALIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR"

Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) Başkanı İbrahim Düzenli, acenteler olarak iş yerlerinde poliçe düzenlerken "statik IP" kullandıklarını fakat pandemi sebebiyle bu uygulamanın geçici süre askıya aldığını belirtti. Dolandırıcıların da  bu durumu fırsat bilerek hazırladıkları sahte poliçelerle hem vatandaşları hem de sigorta acentelerini zarara uğrattığını belirten Düzenli, şunları söyledi: 

"Tahminimize göre 150 civarında acente ve 5 bin sigortalı vatandaşımız mağdur durumda. Yaklaşık 5 milyon liralık bir dolandırıcılık söz konusu. Vatandaşlarımızın internetten poliçe alırken çok dikkatli olmaları gerekiyor. Dolandırıcılar 'hediye veriyoruz, indirim yaptık, fiyatımız çok düşük' aldatmacalarıyla poliçe üzerinde oynama yapıp, sahtesini hazırlıyorlar. Bu poliçeleri vatandaşa veriyorlar."

Vatandaşlara sigortalarını bildikleri acentelerden yaptırmalar konusuna uyaran Düzenli, internetten sigorta poliçelerini yenileyenlerin e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

"DOLANDIRICILARIN SİSTEMİ İYİ BİLEN KİŞİLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Müvekkilinin sigorta acentesi sahibi olduğunu söyleyen Avukat Pınar Hakimoğlu da salgın dolayısıyla evden çalışma sırasında acentenin internet sayfasının arayüzünün kopyalandığını söyleyen Hakimoğlu, bu yöntemle hem acentenin ve müşterilerinin dolandırıldığını belirtti.
 

İnternetten bu işlemi yapanlar dikkat! Sahte poliçeyle 5 milyon TL lik vurgun!

Pandemi nedeniyle evden çalışma sırasında acentenin internet sayfasının arayüzünün kopyalandığını söyleyen Hakimoğlu, bu yöntemle hem acentenin ve müşterilerinin dolandırıldığını dile getirdi. Konuyla alakalı soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Hakimoğlu, "Dolandırıcılığı yapanların muhtemelen sigorta şirketinde çalışmış, sistemi iyi bilen kişiler olduğunu düşünüyoruz. Hem müşteriler hem de sigorta acenteleri maalesef dolandırılmaya devam ediyor." dedi.

Acente sahibi Ömer Şahbaz da dolandırılma sonrasındahemen bağlı bulundukları sigorta şirketiyle görüşerek sistemlerini kapattıklarını dile getirdi. Bu süreçte hem kendilerinin hem de müşterilerinin mağdur edildiğini söyleyen Şahbaz, zararlarının giderilmesi yönünde talepte bulundu.


Bankalar hesabı olan binlerce kişiyi uyardı! Tarih verildi, silinecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön