06 / 07 / 2024

sahte poliçeyle dolandırma

sahte poliçeyle dolandırma

İnternet üzerinden sigorta şirketlerini taklit eden dolandırıcılar sahte poliçilerle 5 bin bişiyi dolandırdı. İddialara göre bu yöntemle 5 milyon TL vurgun yapıldı. 

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Sahte ilanla kapora dolandırıcılığına dikkat!

Tüketicler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada gerçekte olmayan evleri internette uygun fiyatlarla ilana koyup, kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yetki ve yetkilendirme belgesi doğrulamanın Temmuz ayı içerisinde zorunlu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Arsa alıp satarken aman dikkat! Sahte kimlikle arsa satmaya çalıştı!

Binlerce kişi arsa alıp satarken dikkat etmesi gereken konulardan biri de kimlik. Dolandırıcılar başkasına ait tarlayı düzenledikleri sahte kimlikle satmaya çalıştı. İşte detaylar...

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

sahte poliçeyle dolandırma Haberi

sahte poliçeyle dolandırma

Bazı sigorta acentelerinin internet sayfaları kopyalanarak hazırlanan sahte poliçelerle çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı iddia edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  sigorta firmaları internetten poliçe alırken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. 

Antalya'da sigorta acentesi sahibi Ömer Şahbaz, sistemlerine bir günde çok fazla sigorta poliçesi girişi yapıldığını ve bu işlemlerin çalışanları tarafından yapılmadığını fark etti. Bazı müşterilerin internetten sigorta poliçelerini yenilediklerinin söylemesine rağmen işlemlerin sistemde görülmediğini farkeden Şahbaz, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahilinde 3 şüpheli gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, diğer mağdurların da tespit edilmesi ve tüm şüphelilerin yakalanması için başlattığı operasyona devam ediyor. 

"İNTERNETTEN POLİÇE ALIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR"

Antalya...