28 / 04 / 2024

İNTES'ten YEP yorumu!

İNTES'ten YEP yorumu!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Bu program (YEP), Türkiye ekonomisinin gelecek dönem projeksiyonunu ortaya koyan ve gelecek üç yılda atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası" diye konuştu...



Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) değerlendirdi.. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bir önceki programın dengelenme, disiplin ve değişim kurgusu üzerine inşa edildiğini hatırlatan Celal Koloğlu, "Bugün açıklanan programın hedefinin dengelenme dönemi kazanımlarının korunarak ikinci faza taşınması, dengelenmeden değişime geçiş olduğunu görüyoruz" dedi.

Koloğlu, programın mevcut ekonomik koşullar doğrultusunda titizlikle hazırlanmış, ülke gerçekleriyle uyumlu bir program olduğunu söyledi. Koloğlu, enflasyonun yüzde 5'in altına indirilmesi temel hedefini çok önemli bulduklarını, hedefe dair kararlı tutumun yurt içi ve yurt dışı piyasalara güven vereceğini ifade etti.

"Kredi kanallarının açılmasını kıymetli buluyoruz"

Koloğlu, inşaat sektörü ve YEP'teki sektörü ilgilendiren adımlara değinerek, inşaatın yarattığı katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisinin taşıyıcılarından olduğunu söyledi. 

İnşaat sektörünün büyümesinin ülke ekonomisinin kalkınması açısından öneminden bahseden Koloğlu, "Sektöre yapılan her yatırım çevresine de yaşam vererek yeni yatırım alanlarını tetiklemekte, kendisine bağlı harekete geçirdiği sektörlerle ekonomik büyümeye ivme kazandırmaktadır" diye konuştu.

Koloğlu, inşaat sektörünün istihdama katkısını da vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti;

"İnşaat, bağlı sektörleri dikkate alındığında, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan bir kapasiteye sahiptir. Sayın Bakanımızın sunumunda da ifade ettiği üzere tamamlanmaya yakın projelerin desteklenmesi ile inşaat sektöründeki istihdam kayıplarının belli ölçüde azalacağına inanıyoruz. Kredi kanallarının açılması yönündeki vurguyu da sektör olarak kıymetli buluyoruz. Türkiye'nin altyapı ve üstyapı alanında acil öncelik bekleyen projelere hız verilmesi ve enerji, ulaştırma, tarımsal altyapı, şehirleşme, konut alanların hayata geçirilecek yatırımlarla sektör, yeniden ekonomik büyümenin taşıyıcı gücü olacaktır"


 


Geri Dön