28 / 04 / 2024

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan; depremde altyapıya dikkat çekiyor!

 İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan; depremde altyapıya dikkat çekiyor!

Türkiye'nin önde gelen kurumlarından biri olan İpek Grup, son dönemde gerçekleştirdiği inşaat ve maden ve yatırımlarıyla dikkat çekiyor. İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan depreme dikkat çekiyor.



İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan öncelikle gruba bağlı faaliyet gösteren Çinkom Şirketi ile kurumlar vergisi sıralamasında 6. sırada yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek yeni girdikleri inşaat sektöründeki hedef ve projelerine dair bilgiler verdi.



Saffet Arslan "İpeekar'ı İstanbul'da kurduk ama ilk projemizi Kayseri'de yapıyoruz. Abdullah Gül Üniversitesi arsasında paylaşım esaslı olarak 1100 konutluk, diğeri de şehrin merkezinde İpek Saray Alışveriş Merkezi'nin karşısında 180 konutluk lüks daireler yapacağız. 


Daha kaliteli konutlarda yaşamak isteyem insanlara hitap edeceğiz. Hedefimiz ise Kayseri'den sonra İstanbul. Emlak Konut GYO'nun arazileri üzerinde projeler gerçekleştirmek için hasılat paylaşımı modeliyle yapılan ihalelere gireceğiz. 


Deprem gerçeğine dikkat çeken Arsalan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "İnşaat sektörünü çok önemsiyorum. Belki doğrudan üretim konusunda yeni sayılırız ama bir önceki üyelerin de yaptığı işleri önemsiyor ve değer veriyorum. Modern şehirleri inşaat sektörüyle elde edebiliyoruz. İnsanlar, altyapısı eksik, depreme dayanıksız konutlarda yaşıyor. Biz 77 milyon insan, Batı'dakinden daha ileri gitmek için hevesli olmamız lazım. Türkiye bizim ülkemiz. Onu büyütecek olan yine biziz. Belki yukarıdaki organizasyonlar, hükümet başta olmak üzere lokomotif olacaklardır. Ama halkın da o idealin peşinden gitmesi lazım. Bizlerin de aklı ne kadar yetiyorsa... Sermayemiz ne kadar yetiyorsa... Dünyanın ileri noktası neresiyse oraya doğru bu imkanlarımızı seferber etmemiz lazım ki Türkiye büyüsün."  


Milliyet


Geri Dön