23 / 05 / 2024

Irak'ta 60 milyar dolarlık 120 proje!

Irak'ta 60 milyar dolarlık 120 proje!

DEİK/Türk-Japon ve Türk-Irak İş Konseyleri, Irak'ta yapılması için hazırlanan projelerin tanıtılması ve işbirlikleri için bir toplantı düzenledi



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, forumu doğru zaman, doğru mekan ve doğru insanlarla, üç doğru şeyin bir araya gelerek yapılan bir organizasyon olarak değerlendirdi. Türkiye'nin uluslararası alanda çok aktif, marka değeri yüksek ve pek çok yatırım fırsatına sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan Türkiye ile Japonya'nın serbest ticaret aşamasına gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak yapacağı Japonya ziyareti ile ilgili de ön bilgi verdi. Çağlayan, Türkiye'den 111 firma ile 197 katılımcının Japonya'dan ise 8 firma, 156 katılımcının bir araya geldiği bu forumun Türk-Japon ilişkilerini daha da geliştireceğine inandığını belirterek sözlerine son verdi.

Japonya'nın Irak'ın yeniden Yapılandırılmasından Sorumlu Büyükelçisi Mitsio Sakaba ise bu forumun düzenlenmesi için yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi.Daha önce altyapı yatırımları ve petrol rafinerileri alanında yardımda bulunduklarını dile getiren Sakaba, bundan sonra da sigorta gibi sosyal konularda yardım yapmayı düşündüklerini bildirdi.

Mitsubishi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yorihiko Kojima da Irak'ta bundan sonra birçok ticari aktivite şansı olduğunu düşündüğünü bildirdi. Mitsubishi olarak ilk ofislerini 1960'da Bağdat'ta açtıklarını ve özellikle 1980'den sonra buradaki aktivitelerinin arttığını dile getiren Kojima, Irak'taki Japonya ve Türkiye'nin ortak aktivitelerinin de sadece şirketlerin değil hükümetlerin de payının büyük olduğunu sözlerine ekledi.


Geri Dön