16 / 06 / 2024

Türk-Irak İş Konseyleri

Türk-Irak İş Konseyleri

DEİK/Türk-Japon ve Türk-Irak İş Konseyleri, Irak'ta yapılması için hazırlanan projelerin tanıtılması ve işbirlikleri için bir toplantı düzenledi

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Türk müteahhitlere Libya fırsatı!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ üyelerinin en çok ihracat yaptığı pazarların sırasıyla Irak, Cezayir ve Libya olduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyasını da Libya'ya yatırıma davet ediyoruz." diye konuştu.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 

Türk müteahhitleri Irak'ta nasıl rol alabilir?

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa etmeye hazırlanıyor. Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak.

Irak, Türk müteahhitlerine borcunu ödemeye başlıyor!

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Türk müteahhitler Bağdat yolunda!

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in Türkiye ziyaretinin ardından Türk iş heyeti Bağdat’a giderek temaslarda bulunacak. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, “Irak’ın yeniden inşası ve imarı için bu bölgelere el atmak gerekiyor” diye konuştu. 

Türk-Irak İş Konseyleri Haberi

Türk-Irak İş Konseyleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, forumu doğru zaman, doğru mekan ve doğru insanlarla, üç doğru şeyin bir araya gelerek yapılan bir organizasyon olarak değerlendirdi. Türkiye'nin uluslararası alanda çok aktif, marka değeri yüksek ve pek çok yatırım fırsatına sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan Türkiye ile Japonya'nın serbest ticaret aşamasına gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak yapacağı Japonya ziyareti ile ilgili de ön bilgi verdi. Çağlayan, Türkiye'den 111 firma ile 197 katılımcının Japonya'dan ise 8 firma, 156 katılımcının bir araya geldiği bu forumun Türk-Japon ilişkilerini daha da geliştireceğine inandığını belirterek sözlerine son verdi.

Japonya'nın Irak'ın yeniden Yapılandırılmasından Sorumlu Büyükelçisi Mitsio Sakaba ise bu forumun düzenlenmesi için yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi.Daha önce altyapı yatırımları ve petrol rafinerileri alanında yardımda bulunduklarını dile getiren Sakaba, bundan...