04 / 05 / 2024

Irak'tan Malatya'ya dev tesis!

Irak'tan Malatya'ya dev tesis!

Iraklı tavuk kralı Mohammed Younus Bakr, iki yerel ortakla birlikte Malatya'ya dev bir tavuk işleme tesisi kurdu.



Türkiye'den yurtdışına ihraç edilen tavuğun yüzde 70'ini tek başına alan Iraklı tavuk kralı Mohammed Younus Bakr, iki yerel ortakla birlikte Malatya'ya dev bir tavuk işleme tesisi kurdu.

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'in haberine göre; ilk etabı 25 milyon TL'ye mal olan tesiste üç ay önce üretime başlandı. 25 milyona mal olacak ikinci etabın yatırımına başladıklarını söyleyen İstanbul Piliç markasıyla üretim yapan Helal Grup'un ortağı Fatih Kaçmaz, "Malatya'nın en büyük hazır gıda yatırımını yaptık" dedi. Tesiste, Türkiye'nin çeşitli illerinden alınıp işlendikten sonra şoklanan ürünlerin tamamı ihraç ediliyor.

Yüzde 100 ihracat hedefiyle kurulduklarını söyleyen Fatih Kaçmaz, "Şu anda Irak'ın tamamına mal gönderiyoruz. Musul, Bağdat, Erbil, Kerkük ve Basra'da ciddi bir dağıtım ağı kurduk. Libya'ya da satışlarımız başladı" diye konuştu. Kısa bir sürede ihracatta ciddi bir ivme yakaladıklarını anlatan Kaçmaz, hedeflerinin 100 milyon dolarlık ihracata ulaşmak olduğunu söyledi.Halen 112 kişiye istihdam sağladıklarını aktaran Kaçmaz, ikinci etapla birlikte bu sayının 260'a çıkacağını söyledi. Kaçmaz, aynı alanda büyüklük olarak Türkiye'de ilk 5'e girecek kapasitede pişmiş döner tesisi kurduklarını da anlattı. "Yatırıma devam edeceğiz" diyen Kaçmaz, konkordato sürecinde olan Garip Tavukçuluk'un bünyesindeki Lades markasını da 2 milyon dolara aldıkları söyledi.


Geri Dön