malatya tavuk işleme tesisi Haberi
Türkiye'den yurtdışına ihraç edilen tavuğun yüzde 70'ini tek başına alan Iraklı tavuk kralı Mohammed Younus Bakr, iki yerel ortakla birlikte Malatya'ya dev bir tavuk işleme tesisi kurdu.
Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'in haberine göre; ilk etabı 25 milyon TL'ye mal olan tesiste üç ay önce üretime başlandı. 25 milyona mal olacak ikinci etabın yatırımına başladıklarını söyleyen İstanbul Piliç markasıyla üretim yapan Helal Grup'un ortağı Fatih Kaçmaz, "Malatya'nın en büyük hazır gıda yatırımını yaptık" dedi. Tesiste, Türkiye'nin çeşitli illerinden alınıp işlendikten sonra şoklanan ürünlerin tamamı ihraç ediliyor.
Yüzde 100 ihracat hedefiyle kurulduklarını söyleyen Fatih Kaçmaz, "Şu anda Irak'ın tamamına mal gönderiyoruz. Musul, Bağdat, Erbil, Kerkük ve Basra'da ciddi bir dağıtım ağı kurduk. Libya'ya da satışlarımız başladı" diye konuştu. Kısa bir sürede ihracatta ciddi...