07 / 10 / 2024
fuzul

İran'da 1 milyon konut inşa edilecek!

İran'da 1 milyon konut inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Gül, ABD ambargosunun İran'la ticaretin önünde engel olmadığını, en büyük engelin yüksek gümrük vergileri koyan ve gerekli güveni vermeyen İran'ın kendisinden geldiğini söyledi




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dört günlük İran ziyaretinin ilk gününde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonuyla ziyarete eşlik eden 100'den fazla işadamıyla biraraya geldi. İşadamları, İran'la ambargo kapsamında olmayan ürünlerin ticaretinin finansmanında Türk bankalarını 'kraldan çok kralcı' davranmakla suçlarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise ABD ve Birleşmiş Milletler ambargolarının ticaretin önünde engel olmadığını, en büyük engelin yüksek gümrük vergileri koyan ve gerekli güveni vermeyen İran'dan geldiğini söyledi.

GÜMRÜK VERGİLERİ DÜşžÜRÜLMELİ

Ambargoların nükleer faaliyetlerle ilgili olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, 'Aramızda nükleer ile ilgili olan yok. Keşke olsaydı. Kendi kendinize ambargo koymayın. İran'a en çok ihracat yapan Avrupa ülkeleri. Ayıp olmasın diye burada isim vermeyeyim. Bu yüzden kendinize psikolojik bariyer çıkarmayın. Burada inşaattan turizme, madenciliğe kadar her şey yapılabilir' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, İran ziyareti boyunca sayılan sorunların üstesinden gelmek amacıyla en üst düzey yetkililerle temaslarda bulunacağını, gümrük vergilerinin düşürülmesi için iki ülke arasında doğrudan anlaşma seçeneklerini değerlendireceklerini aksi halde İslam Konferansı Örgütü çerçevesinde gümrük vergilerini düşürmeye çalışacaklarını belirtti.

Haberin devamı için tıklayın
Yenişafak


Geri Dön