01 / 10 / 2024

İran'dan Türk şirketlerine arazi ve yüzde 80 teşvik!

İran'dan Türk şirketlerine arazi ve yüzde 80 teşvik!

İran ve Ortadoğu Ticareti Geliştirme Derneği Genel Başkanı Özcan Alaş, İran hükümetinin yabancı yatırımcılara sağladığı teşviklere dikkat çekerek, Türk işadamlarının İran'da büyük kârlar elde edebileceğini dile g




İran ve Ortadoğu Ticareti Geliştirme Derneği Genel Başkanı Ozcan Alaş, İran hükümetinin yabancı yatırımcılara sağladığı teşviklere dikkat çekerek, Türk işadamlarının İran'da büyük kârlar elde edebileceğini dile getirdi. Alaş, "İran'daki firmalarla buradakileri eşleştirmeye çalışıyoruz. İran'da yatırım yapacak Türk işadamlarına yüzde 80 teşvik ve arsa veriyor. Bu yatırımlar devlet yatırımıdır, imal edilen mamullere devlet alım garantisi vermektedir" dedi.

ABD'nin şirketleri tehdit ederek İran'a karşı uygulattığı ticari ambargoyu delmek için Türk işadamları harekete geçti. Bu amaçla, yaklaşık 1 yıl önce başta İran olmak üzere islâm ülkeleriyle ticareti geliştirmek için kurula iran ve Ortadoğu Ticareti Geliştirme Derneği kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştirdi. İstanbul ve Antalya'nın ardından bayramdan sonra da Erzurum, Gaziantep, Trabzon, Ankara, İzmir, Denizli ve Van'da da şube açmaya hazırlanan Derneğin Genel Başkanı Özcan Alaş İran hükümetinin yabancı yatırımcılara sağladığı teşviklere dikkat çekerek Türk işadamlarının İran'da büyük kârlar elde edebileceğini dile getirdi.
Akit


Geri Dön